• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

14.01.2021

19:29

NA ČEMU SU OVI LJUDI?! SRBIN KAŽNJEN ZBOG ISTICANJA ZASTAVE SRBIJE NA BADNjI DAN, zastrašujuća diskriminacija u Federaciji BiH!

Balkan

NA ČEMU SU OVI LJUDI?! SRBIN KAŽNJEN ZBOG ISTICANJA ZASTAVE SRBIJE NA BADNjI DAN, zastrašujuća diskriminacija u Federaciji BiH!

Podeli vest

Srbin u opštini Odžak kažnjen je sa 200 KM (oko 100 evra) zbog tradicionalne vožnje badnjaka kroz srpska sela i isticanja zastave Srbije, rekao je predsednik Srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić

Ivetić je objasnio da se to desilo na Badnji dan, kada pravoslavci tradicionalno obeležavaju dolazak najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

- Jedan od učesnika tradicionalne vožnje badnjaka kroz srpska sela Damir Kovačević kažnjen je sa 200 KM zbog, kako mu je rečeno, isticanja srpske zastave jer je to, navodno, vređanje druga dva naroda - rekao je Ivetić.

Ivetić je istakao da su Srbi u Odžaku zgroženi ovakvim sramnim činom i diskriminacijom Srba.

 Sveštenik iz Odžaka Nenad Tojić rekao je da je danas biti Srbin u Federaciji BiH veoma teško.

MESIĆ BI DA IZIGRAVA MESIJU! Pisao Bajdenu, tvrdi da ima REŠENJE za Bosnu i Hercegovinu!

- Valjda je to naš krst koji mi Srbi nosimo u Federaciji. Kada nekome smeta srpska zastava na verske praznike onda se samo treba upitati kako je moguće da mi Srbi ostvarimo neka druga prava - naveo je sveštenik Tojić.

On je pozvao na mir i jedinstvo.

- Poručujem da ne treba dizati tenzije, treba biti pravi, istinski hrišćanin, da širimo mir i bratsku ljubav - istakao je sveštenik Tojić.

On je rekao da je ovo prvi slučaj ovakve diskriminacije Srba u Posavskom kantonu od završetka rata.

(VIDEO) PAMETNOM DOSTA, ŠVEDSKA POKAZALA KAKO BI IZGLEDAO RAT SA RUSIJOM! Internet gori, svet s nevericom gleda katastrofu!

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta izjavio je da izlivi mržnje prema srpskom narodu u Odžaku na verski praznik, zbog tradicionalne vožnje i kićenja badnjaka i isticanja zastave Srbije, predstavljaju jasan pokazatelj kako je biti Srbin u Federaciji BiH, pišu Nezavisne.

Broćeta je rekao, povodom kažnjavanja Srbina u Odžaku zbog isticanja srpske zastave na Badnji dan, da se Srbi uskoro neće smeti izjašnjavati kao Srbi ni u kantonima gde je priznata konstitutivnost naroda.

- Nažalost, u Federaciji će uskoro biti Srbi oni koji će se izjašnjavati i igrati po notama svojih pretpostavljenih u centrima kantona, što je nedavno bio primer u Livanjskom kantonu - naveo je Broćeta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VETERAN

pre 3 godine

Ali zato u kancelariji u Opstini Sjenica pores grba Srbije stoji grb bosne i to niko ne vidi i ne reaguje.

milan

pre 3 godine

Hajde priznaj da te je sramota što ljudi znaju da si glup i što pišeš ovakve nebuloze!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija