• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

24.02.2021

23:00

JEDAN OD LIDERA DF OZBILJNO SUMNJIČI PREDSEDNIKA CRNE GORE  Medojević: Milo, da li si Belivuku davao helikopter?!

Balkan

JEDAN OD LIDERA DF OZBILJNO SUMNJIČI PREDSEDNIKA CRNE GORE Medojević: Milo, da li si Belivuku davao helikopter?!

Podeli vest

Da li premijer Krivokapić i šef ANB imaju saznanja da vazdušna kontrola Srbije nije dozvolila ulazak helikopteru koji je poleteo iz Kotora, a u kojem je bio Veljko Belivuk?

Crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegovi ljudi iz vrha Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pokušali su da Veljku Belivuku - Velji Nevolji organizuju bekstvo helikopterom iz Crne Gore!?
Ovu šokantnu informaciju otkrio je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta. Prema njegovim rečima, u periodu dok je Belivuk tokom januara boravio u Crnoj Gori, iz Kotora je poleteo helikopter sa zvaničnom prijavom da prevozi pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme. Uz prijavu o letu, međutim, nije bilo nikakve dokumentacije, zbog čega je Srbija odbila da dozvoli ulazak helikoptera u svoju vazdušnu zonu. Sumnja se da je upravo tom letelicom Belivuk trebalo da pobegne iz zemlje!?!

Bio kod Zvicera

Medojević je postavio ukupno sedam konkretnih pitanja crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu ANB Dejanu Vukšiću u vezi sa boravkom Veljka Belivuka u Crnoj Gori:

1. Da li imate operativna saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara 2021. godine u Kotoru zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem?

2. Da li imate operativna saznanja da vazdušna kontrola Srbije nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, članova "kavačkog klana"?

3. Da li imate saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D. R. na sastanku povodom lokalnih izbora u Nikšiću?

4. Da li imate operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i da tamo organizuje aktivnosti narko-klana iz Crne Gore?
5. Da li je tačno da je šef ANB naložio da se prema Veljku Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako je njemu bio zabranjen ulazak u Crnu Goru?

6. Da li je istina da direktor ANB nakon smena nije imenovao nikoga za načelnika službe za organizovani kriminal?

7. Kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić i kakve su njegove veze sa Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem?
Inače, kako smo već pisali, Belivuk je neposredno pre hapšenja u Beogradu boravio u Crnoj Gori, gde su ga sve vreme čuvali tajna služba (ANB) i specijalno policijsko odeljenje. Crnogorski bezbednjaci su tada, kako su pisali podgorički mediji, sprečili pokušaj ubistva Belivuka, a on je u Crnoj Gori bio lični gost Radoja Zvicera, za koga se sumnja da je jedan od vođa "kavačkog klana" i da je jako blizak Milu Đukanoviću. Sasvim je indikativno i to što je Belivuk neposredno po hapšenju u Beogradu ispričao da je u Crnoj Gori boravio da bi Đukanoviću i DPS pomogao na lokalnim izborima u Nikšiću.

Kontrola i zaštita

Komentarišući sve ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan podseća da je Belivukova kriminalna grupa kao deo 'kavačkog klana' zapravo deo crnogorske mafije.
- A svi oni su pod direktnom kontrolom i zaštitom ANB i Đukanovića. Belivuk je imao značajnu ulogu u njihovim budućim planovima ponovnog preuzimanja vlasti u Crnoj Gori i rušenja vlasti u Srbiji i predsednika Vučića. Pokušali su da Belivuka instruišu, usmere i sačuvaju ga, ali u tome nisu uspeli. Sada panično traže izlaz i nova rešenja za prljave poslove koje je trebalo da odradi Belivukova kriminalna grupa - upozorava Karan.

 

Poznati ugostitelj saslušan zbog 'saradnje s Belivukom'


A. K, vlasnik poznatih beogradskih klubova i restorana, saslušan je juče zbog sumnje da je sarađivao s uhapšenim vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom, objavili su mediji. Prema tim navodima, Kajmaković je priveden u SBPOK.
On je, navodno, prošle godine više puta snimljen kako dolazi u takozvani Belivukov 'bunker' na stadionu JNA, koji su pripadnici kriminalne grupe koristili za proslave i sklapanje poslova.




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Milo nikad nije birao,uvijek je bio za kriminal,tako da verovatno je i regrutovao kriminalce po Srbiji.Samo zaboravio je da narod niko nije pobedio i da će narod i da sudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija