• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2021

12:35

DRAMA U TUZIMA! Nakon provokacije Đeljošaja i akcije policije, čeka se dolazak Krivokapića i Abazovića! /VIDEO/

Balkan

DRAMA U TUZIMA! Nakon provokacije Đeljošaja i akcije policije, čeka se dolazak Krivokapića i Abazovića! /VIDEO/

Podeli vest

U Tuzima se nakon sednice vlade očekuje dolazak premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika vlade Dritana Abazović i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, pišu Vijesti

Portal podgoričkog dnevnik iz minuta u minut izveštava o događajima u toj najmlađoj podgoričkoj opštini, u kojoj žive uglavnom Albanci.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Ðeljošaj je rekao Vijestima da je telefonom razgovarao sa premijerom i da njegov dolazak očekuje oko 14 sati.

Reakcije stranaka na događaje u Tuzima su podeljene . Pobuna u Tuzima usledila je nakon što je Ministartvo zdravlja juče odlučilo da u toj i još nekim crnogorskim opštinama ugostiteljski objekti budu zatvoreni zbog sprečavanja širenja zaraze korona viruom. Pozivajući se na nezvanična saznanja, Vijesti pišu da će Krivokapić, Abazović i Borovinić Bojović pokušati da u dogovoru sa predsednikom opštine Tuzi Ðeljošajem dođu do optimalnog rešenja.

U očekivanju dolaska premijera, portal piše da je u jednom trenutku komandir za javni red i mir Darko Knežević sa zamenikom Ratkom Rondovićem prišao Ðeljošaju u pokušaju da pregovaraju, a predsednik Opštine mu je ponudio kafu jer lokali rade.

Iz vlade je ranije saopšteno da su spremni da odmah sednu za sto sa Nikom Ðeljošajem kako bi se rešio nastali problem u Tuzima.

Povodom novonastale situacije u Tuzima i nepoštovanja važećih epidemioloških mera, kojima se obezbeđuje zdravlje građana Tuzi i cele Crne Gore, vlada je spremna da odmah sedne za sto sa Ðeljošajem i reši nastali problem, saopšteno je ranije iz vlade.

- Interes države i građana mora biti ispred svih drugih interesa, a nijedan pojedinac nije i neće biti jači od države - navodi se na vladinom tviter nalogu.

Funkcioner albanske partije Forca Genci Nimanbegu saopštio je da je u razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem preneo zabrinutost za situaciju u Tuzima, stvorenu odlukom Ministatstva zdravlja.

- Nedostatak dijaloga koji je pratio ovu odluku o zatvaranju lokala u Tuzima ne treba da bude razlog nedostatka direktne komunikacije između vlade i opštine. Nema vremena za zvanične dopise, već razgovori trebaju voditi odmah za stolom. Apelujem da se ovaj problem reši urgentno... - naveo je Nimanbegu na Fejsbuku.

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocenio je, međutim, da "zloupotreba zdravlja ljudi u političke svrhe i ciljeve može biti strašna".

Od vlade očekuje da postupi mudro i staloženo u vezi slučaja "Tuzi".

- Predsjednik opštine Tuzi Nik Ðeljošaj podiže vatru i oganj tamo gde bi se pristojan čovek stideo. Dajući sebi na značaju koji nema, Ðeljošaj pokušava da se izlideriše kod albanskog stanovništva koje je kao i ostali građani Crne Gore često zbunjeno kontroverznim odlukama u vezi sa anti-kovid politikom - naveo je Danilović.

Traži od vlade "da odmereno i mudro reaguje na ovu provokaciju Ðeljošaja"...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija