• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

02.03.2021

18:47

ŠTA ĆE IM, OSIM AKO NA METI NIJE SRBIJA?! NATO GRADI VELIKU BAZU U CRNOJ GORI, da sve bude još grotesknije nisiće ime čuvenog vojvode Miljana Vukova Vešovića!

Balkan

ŠTA ĆE IM, OSIM AKO NA METI NIJE SRBIJA?! NATO GRADI VELIKU BAZU U CRNOJ GORI, da sve bude još grotesknije nisiće ime čuvenog vojvode Miljana Vukova Vešovića!

Podeli vest

U Andrijevici će, nema nikakve sumnje, uskoro početi gradnja vojne kasarne, prve NATO baze u Crnoj Gori

Sada već bivša vlast na državnom nivou, uprkos obećanjima, nije daleko odmakla u ovom projektu, za koji je izdvojeno 17 miliona evra, kaže, za "Novosti", Željko Ćulafić, predsednik Opštine Andrijevica.

Prema njegovim rečima, nova vlast u Andrijevici je zainteresovana za realizaciju ovog projekta, u delu prigradskog naselja Prljanije.

- Mi smo već bilo pozvani na razgovor u Ministarstvu odbrane. Međutim, epidemiološka situacija je odložila taj razgovor, ali, svakog dana očekujemo poziv. Kako stvari stoje, nema nikakve dileme da će na površini od četiri hektara nići nova kasarna u kojoj će zaposlenje naći oko 200 ljudi, od kojih će dobar deo biti sa područja Andrijevice. Kolike bi to koristi moglo da donese ovoj sredini, nije potrebni govoriti - kaže Ćulafić, funkcioner SNP, koji napominje da je država eksproprisala zemljište za potrebe kasarne i isplatila vlasnike.

Nova NATO baza, shodno odluci Vlade Crne Gore, nosiće ime znamenitog junaka vojvode Miljana Vukova Vešovića. Čuveni vojvoda je oslobađao Vasojeviće od Turaka i sam uradio dosta na pripajanju Vasojevića podlovćenskoj Crnoj Gori.

Doduše, i Opština Andrijevica je ustupila više od hektara zemljišta na području katastarske opštine Slatina.

(VIDEO) NEVIĐENI SNIMCI BRZE PRUGE BEOGRAD-NOVI SAD! Ovako izgleda jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u našoj zemlji!

Ne gledaju, međutim, svi blagonaklono na dolazak NATO u ovaj slobodarski kraj, gde je ova alijansa tokom agresije 1999. godine, u dvadesetak kilometara udaljenoj Murini ubila šest ljudi, od čega troje dece.

- Projekat izgradnje kasarne u Andrijevici težak je više miliona evra! To su megalomanski projekti koje finansiraju osiromašeni građani. Da su kojim slučajem te pare usmerene za izgradnju proizvodnih pogona moglo bi da se otvori i do 1.000 održivih radnih mesta u privredi. Ovako ćemo imati kasarnu koja je samo odskočna daska da se na prostoru Vasojevića grade NATO baze koje nikome ne mogu služiti na čast - kažu u Andrijevici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

VIDELI CRNOGORCI DA OD POLJOPRIVREDE NEMA VAJDE....

Jovan

pre 3 godine

Ako tu ude baza amerike prve konjičke gorko će zažaliti

zoran

pre 3 godine

To će četnici iz Andrijevice pozobati preko noći ako treba.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija