• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.03.2021

12:13

KRITIČNO U SLOVENIJI, JANŠA UPOZORIO: Sve smo bliže crvenoj fazi, više od 1.000 novozaraženih!

Balkan

KRITIČNO U SLOVENIJI, JANŠA UPOZORIO: Sve smo bliže crvenoj fazi, više od 1.000 novozaraženih!

Podeli vest

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.030 novih slučajeva korona virusa, stotinak više nego prethodnog dana, a premijer Janez Janša upozorava da su trendovi poslednjih dana zabrinjavajući

"Svakim danom smo bliže ''crvenoj'' fazi. Širenje virusa ubrzava britanska varijanta i to traži dodatan oprez. Nažalost, april ove godine biće sličan prošlogodišnjem", napisao je Janša na Tviteru, aludirajući na prvi talas epidemije prošlog aprila, nakon čega je usledilo višemesečno zatvaranje, prenosi Hina.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, poslednjih dana broj novih zaraza na nedeljnom nivou raste između 15 i 25 odsto, a u odnosu na prethodni dan povećan je i procenat pozitivnih testova sa 17 na 18,2 odsto.

Broj aktivnih slučajeva nešto je manji u odnosu na prethodne dane i sada ih je 10.420, a broj hospitalizovanih pao je sa 485 na 458. Broj prosečno zabeleženih infekcija dnevno u jednoj nedelji u poslednjih sedam dana povećan sa 776 na 807.

U poslednja 24 sata je od posledica kovid-19 umrlo je šest obolelih, čime je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije povećan na 3.967. Do sada je u Sloveniji dato 179.351 doza vakcine protiv korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija