• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

22.03.2021

07:00

SRBI SE PITAJU I ONI KAŽU NE! NATO POMAŽE BIH DA UĐE U EU, DA BI UŠLA U - NATO! Neće moći, majstori, ta igra je provaljena!

Balkan

SRBI SE PITAJU I ONI KAŽU NE! NATO POMAŽE BIH DA UĐE U EU, DA BI UŠLA U - NATO! Neće moći, majstori, ta igra je provaljena!

Podeli vest

Izjava ruske vlasti je još jedan jasan pokazatelj razlike između onoga što nude NATO i Evropska unija i onoga što Rusija nudi Bosni i Hercegovini - saopštila je Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu

To je bila njena reakcija na saopštenje Rusije o zbližavanju BiH i NATO kojim je apelovala na"bosanskohercegovačke prijatelje da dobro razmisle, da izvagaju sve 'za' i 'protiv', da uzmu u obzir mišljenje svih stanovnika zemlje koji su daleki od konsenzusa" po pitanju članstva u NATO i upitala - „da li je BiH spremna slati svoje mlade da ratuju za tuđe geopolitičke interese"?

Iz Ambasade SAD reagovali su na ovo saopštenje ruskih kolega i naveli da je proces intergracije ka NATO podudaran procesu integracije u EU.

- Partnerstvo NATO s Bosnom i Hercegovinom je fokusirano na reforme od kojih svi građani imaju korist i koje su podudarne s EU putem Bosne i Hercegovine. Program reformi, koji provodi Bosna i Hercegovina, prilika je za državu da utvrdi prioritetne reforme i kako da ih u saradnji s NATO ostvari. NATO će nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini da ostvari svoj cilj, članstvo u Evropskoj uniji i podržavati Oružane snage Bosne i Hercegovine u odgovoru na krize i druge izazove - naglasili su u Ambasadi SAD.

BRUTALNA PROVAKACIJA SRBIJE, VELIKA VOJNA VEŽBA NATO I AMERIKE, UČESTVUJE I KFOR! UDAR NA REZOLUCIJU 1244 I UN! Od koga to treba da se brane?!

I naveli da je ta vojna alijansa posvećena konceptu kolektivne bezbednosti. Dodali su da se bezbednost, stabilnost i prosperitet najbolje ostvaruju kroz saradnju.

Ponovili su svoj stav o članstvu BiH u NATO.

- U Bosni i Hercegovini je NATO predan snažnom partnerstvu i vrata članstva ostaju otvarena. Eventualna odluka da Bosna i Hercegovina bude pozvana u članstvo biće donesena na osnovu konsenzusa među državama članicama NATO i u bosanskohercegovačkoj vlasti. Pristup NATO jasno pokazuje da alijansa potpuno poštuje činjenicu da značajan progres u Bosni i Hercegovini iziskuje konsenzus - saopštili su iz Ambasade SAD-a.

IZETBEGOVIĆ REŠIO MISTERIJU BOSNE! BIH JE KAO DRŽAVA STARIJA OD SRBA, HRVATA I BOŠNJAKA! Čoveče, čime se ti baviš, AMAN!

Rusija je upozorila da će ulazak BiH u NATO smatrati korakom koji nije prijateljski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija