• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.03.2021

12:50

FEDERACIJA BIH OSTAJE BEZ SPUTNJIKA! Propala isporuka ruske vakcine, da li je moguće da je ovo uzrok?!

Balkan

FEDERACIJA BIH OSTAJE BEZ SPUTNJIKA! Propala isporuka ruske vakcine, da li je moguće da je ovo uzrok?!

Podeli vest

Federacija BiH neće dobiti 500.000 doza vakcina Sputnjik Ve jer je istekao rok bankovne garancije za urednu isporuku na osnovu ugovora koji je potpisala kompanija MEDIMPEX u skladu sa zaključkom federalne vlade

Federalna vlada je obaveštena da iz Rusije još nije dobijena nephodna dokumentacija, kao i da je rok istekao u ponoć, 23. marta.

"Zavod za javno zdravstvo Federacije je o tome izvestio Vladu Federacije BiH i čeka dalja uputstva", rečeno je za sarajevski portal Klix iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Vlada je posredstvom Zavoda za javno zdravlje potpisala ugovor sa Medimpexom o nabavci vakcine, na osnovu kojeg se ta kompanija obavezala da će isporučiti 500.000 doza vakcina za potrebe imunizacije stanovništva na području Federacije BiH u ovoj godini.

Prva isporuka od 100.000 doza vakcina očekivala se u roku od tri radna dana, nakon potvrde o prihvatanju akreditiva od proizvođača.

Preostale isporuke od 400.000 doza vakcina trebalo je da budu isporučivane sukcesivno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija