• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.03.2021

10:39

MILO SLAO GORIVO SRPSKIM TENKOVIMA, SAD SE PERE PREKO SREBRENICE! Najnovija pretnja DPS-a u Skupštini CG predstavlja vrhunac Đukanovićevog licemerja!

Balkan

MILO SLAO GORIVO SRPSKIM TENKOVIMA, SAD SE PERE PREKO SREBRENICE! Najnovija pretnja DPS-a u Skupštini CG predstavlja vrhunac Đukanovićevog licemerja!

Podeli vest

Opoziciona crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) na čijem čelu je predsednik CG Milo Đukanović saopštila je danas da će pokrenuti u Skupštini Crne Gore inicijativu o usvajanju zakonskog akta kojim će biti zabranjeno negiranje genocida, a od premijera Zdravka Krivokapića zatražila da se javno izjasni da li podržava stavove ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o Srebrenici

Oglasio se i Ðukanović lično i podsetio na svoju izjavu povodom 25. godišnjice zločina u Srebrenici da “sve dok žive ideologije koje negiraju počinjene zločine, ne prestaje ni opasnost od novih stradanja”.

Ðukanović je na Tviteru postavio tekst obraćanja iz juna 2020, uz poruku: "Da se ne zaboravi".

On je tada u obraćanju putem video konferencije istakao da je Crna Gora bila prva država u regionu koja je pre 11 godina usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici i da je ponosna na to.

 

 


Crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić juče je u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika najuticajnije opozicione stranke DPS Andrije Nikolića rekao da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida kad se to i nedvosmisleno utvrdi, s obzirom na to da je Sud u Hagu, kako je rekao, "izgubio svoj legitimitet".

Leposavić je rekao da ne zna da li su zločinci u Srebrenici imali genocidnu nameru ili nisu, već da samo može da veruje sudijama iz Haga.

Istakao je da je odluka Međunarodnog suda pravde, kojom je zločin u Srebrenici kvalifikovan kao genocid, zasnovana na nalazima Haškog tribunala koji je, prema njegovim rečima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su dokazi izvestioca Saveta Evrope o vađenju i trgovine organima civilnih srpskih žrtava na Kosmetu uništeni u tom sudu.

 

 

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

DPS je saopštio da smatra da je nedopustivo da Leposavić u ime građana Crne Gore, sa funkcije kojom predstavlja i državu, zastupa retoriku, kako se navodi, "ostrašćenih šovinista koji su i doveli i do genocida u Srebrenici i do uspostavljanja tribunala za ratne zločine".

Podsetimo, nekadašnji ministar policije Republike Srpske Momčilo Mandić svojevremeno je izjavio da je upravo Milo Đukanović slao gorivo za tenkove i pomagao Vojsku RS, i to u trenutku kada im je i Slobodan Milošević uveo sankcije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija