• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2021

11:46 >> 13:14

INCIDENTI U CRNOJ GORI! Komite vređale i gađale jajima policiju, bacali dimne bombe, pokušali da blokiraju vladino vozilo i prozivali Abazovića!/VIDEO/

Balkan

INCIDENTI U CRNOJ GORI! Komite vređale i gađale jajima policiju, bacali dimne bombe, pokušali da blokiraju vladino vozilo i prozivali Abazovića!/VIDEO/

Podeli vest

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se grupa građana koja se popela na vozilo "mercedes" (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokala, Generalnog sekretarijata Vlade

Na putu "Podgorica - Nikšić" došlo je do incidenta kada je grupa građana pokušala da spreči prolazak vozila Vlade Crne Gore.

Okupljeni su se u pokušaju da spreče prolazak vozila, popeli na službeno vozilo. Dve osobe koje su se popele na haubu vozila, pošto je ono krenulo, su pale na put.

 

 

Ispred zgrade Vlade su se okupile komite koje su pokušale da sruše ogradu i koji su vređali policajce i gađali ih jajima.

 

 

U međuvremenu, policija je blokirala put i ne dozvoljava izlazak iz Podgorice bez odgovarajućih dokumenata.

Komite bacile dimne bombe i prozvale Abazovića

Na protsetu u organizaciji Patriotsko-komitskog saveza, bliskom DPS Mila Ðukanovića, uobičajeno su bačene dimne bombe i zapaljene baklje, a skandiralo se protiv potpredsednika vlade Dritana Abazovića i njegovog građanskog pokreta URA.

Okupljni su pevali “Imala je URA rašta, izdaja se ne prašta”, “Izađi Dritane, izađi mala”, “Petroviću, samo reci, letećemo kao meci!”, “Kralj Nikola na umoru, blagosilja Crnu Goru”…

Podgoričke Vijesti su prenele da je sa sednice vlade privremeno povučena Odluka o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, da bi se, kako se navodi, pre toga izjasnio skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo.

Premijer je ranije najavio Odluku o izmeni, navodeći da veliki broj građana koji dugo žive u Crnoj Gori nije imao pravo na državljanstvo.

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva.


Važećim Zakonom i Odlukom propisano je da su to mogućnost do sada imali samo oni koji neprekidno žive 10 godina u ovoj državi.

Protiv ove odluke su organizoat današnjeg protesta Patriotsko-komitski savez i najuticajnija ooziciona DPS Mila Ðukanovića, koji smatraju da je reč o planiranom "demografskom inženjeringu".

Ovom odlukom Vlade Crne Gore je, prenose mediji, predviđeno da Crna Gora može dobiti još 13 do 15 hiljada glasača koji imaju privremeni boravak, a sada su uglavnom državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Pripremljen je, takođe, i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta, koji bi za posledicu imao oduzimanje biračkog prava oko 40.000 crnogorskih državljana iz dijaspore.

Okupljeni, koji nose crnogorske simbole, su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade vlade, pišu podgoričke Vijesti.

Vređali su policajce, vikali im "banda izdajnička" i "izdaja" i gađali ih jajima.

Protest je organizovn uprkos epidemiološkim merama među kojima je zabrana međugradskog saobraćaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drago

pre 3 godine

Molim vas da ne padate u njihovu zamku i zovete ih KOMITE. Komiti su bili srpski junaci i rodoljubi koji su se borili protiv Turaka u Juznoj Srbiji, Makedoniji, KiM Pa dokle cemo da upadamo u zamke i dopustamo da nam se istorija krade? Nisu oni nikakve KOMITE, nego Milogorci "Dusmanin ce ojacati samo s onim sta iza sebe ostavimo"

Lazar

pre 3 godine

Kakvi su ovo divljaci za njih treba specijalna vakcina protiv virusa ludilo.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Нису то никаве комите, ти дивљаци су црногорске усташе!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija