• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS/N. K.

12.04.2021

07:00

ALO, VI U SARAJEVU, IMATE LI VI ZRNO MOZGA?! Srbija im šalje vakcine, dolaze u našu zemlju na pelcovanje, a opet im svo zlo dolazi iz Beograda! NEMA LEKA ZA OVAJ VIRUS!

Balkan

ALO, VI U SARAJEVU, IMATE LI VI ZRNO MOZGA?! Srbija im šalje vakcine, dolaze u našu zemlju na pelcovanje, a opet im svo zlo dolazi iz Beograda! NEMA LEKA ZA OVAJ VIRUS!

Podeli vest

Kada u Sarajevo stigne dovoljna količina vakcine sa Zapada, Bošnjaci, koji su je primili u Srbiji, moraće da kriju da su "izdali Bosnu"

Oni koji su ostali u Bosni i preživeli pandemiju ponašaće se kao mirnodopski heroji odbrane "suverene, celovite i jedinstvene države. A Srbija će možda morati da se izvinjava što je ponizila i uvredila Bosnu.

Kako sad to?

- Srbi koriste i bolest da Bošnjake pretvore u narod bez države, u njihove prosjake, a naše posrbice im pomažu u tome  - objašnjava Muhamed Borogovac, jedan od osnivača SDA, na sajtu Glasnik Bošnjačkog kongresa, koji u BiH i u inostranstvu ima 25 hiljada posetilaca.

Revoltiran prihvatanjem Vučićevog poklona i besan zbog kolona autobusa i privatnih vozila kojim je bošnjački narod krenuo u Srbiju da besplatno primi vakcinu, uticajni eks-reis Mustafa Cerić to naziva "sramotom veka" i "poniženjem koje je prevršilo svaku meru".

Otvorenim pismom se obraća se Bakiru Izetbegoviću: "Kako iko u bosanskoj vlasti može mirno da spava dok gleda redove bosanskih građana kako hrle u Srbiju, koja im je toliko zla nanela na telu i duši, koja negira genocid, koja nema empatiju za njihov bol i patnju, ali ima sažaljenje za njihov strah od korone, pa ih vakciniše".

Na kraju ga eks-reis-efendija pita: "Da li je iko iz Bosne od bosanskih lekara proverio sadržaj i kvalitet tih vakcina, koje Bošnjaci primaju u Srbiji", iako je ministarka Bisera Turković već utvrdila: "To su vakcine pred istekom roka upotrebe i pravljene su za siromašne narode".

Bilo je, istina, i odmerenije negativnih, pa i samo uzdržanih reakcija.

Već pri dočeku vakcina na sarajevskom aerodromu, Džaferović i "rezervni bošnjački" Komšić, uz sramežljivu zahvalnost Vučiću ispoljili su neskrivenu nelagodu zbog "kontroverznih reakcija u javnosti".

POČELO JE! DESET KOMITA PRETUKLO MLADIĆA U BERANAMA! Brutalan teror pristalica DPS, obistinilo se ono čega su svi plašili!

Novinarska TV zvezda Senad Hadžifejzović linkom u jutarnjem programu beogradskoj TV Prva, uz komplimente za Vučića, ali bi više voleo da je Dodik od Rusa dobijene vakcine podelio sa FBiH. A na pitanje voditeljke: "Da li ste lično već bili ili planirate doći u Beograd na vakcinaciju?", odgovorio je da ipak neće zbog bosanskog patriotskog ponosa.

- Ja smatram da vakcinu treba da je primim u svojoj zemlji Bosni!

Foto: Shutterstock

Ovim svojim javnim domoljubljem postidio je sve one koji su po vakcinu išli u mrsku Srbiji, pa već sada treba da kriju da su "izdajnici".

Ahmed Burić, novinar veteran sarajevskog Oslobođenja, izjavio je za beogradsku RTS da zamera Vučiću što je "poklon-pakete vakcina uručio Džaferoviću i Komšiću na aerodromskoj pisti, umesto da je došao u grad, u zgradu Predsedništva na kafu i tako ukazao poštovanje domaćinu".

Neko ga je koji dan ranije dopunio ciničnom opaskom da je "Vučić sa paketićem vakcina na Butmiru postrojio kompletno Predsedništvo BiH.

Ugledni bošnjački intelektualac dr Esad Bajtal je u više medijskih istupa izjavio da "Vučić, dajući prednost Srpskoj u odnosu na FBiH u isporuci vakcina, deli BiH". Nije mu, međutim, zasmetalo što je sledeća pošiljka iz Beograda bila adresirana na FBiH. Niti je iz činjenice da su svi punktovi za vakcinaciju u Srbiji bili jednako otvoreni za sve građane oba entiteta, po analogiji zaključio da Vučić ujedinjuje BiH.

Kako objasniti ovu skandaloznu reakciju bošnjačke političke, verske, medijske i intelektualne elite na human akt komšijske solidarosti u nevolji?

SRBIJU PO SVAKU CENU SPREČITI DA POSTANE LIDER, DOBRA I POŽELJNA DRŽAVA! Žestok udar na našu zemlju, odgovor će biti pelcovanje Zapada - ISTINOM!

Odnjegovani animozitet prema Srbima potiče još vremena dva srpska ustanka kojim su Turci i "poturice proterani iz Srbije".

Vatikansko-bečku strategija zavađanja muslimana i Srba, koju je razvio Kalaj, nadživela je neuspehe ne samo svoga tvorca, nego i naslednika Ante Pavelića, Kardelja i Mikulića, Alije i sina, Incka i prethodnika.

Građanski rat, ali još i više haško konstruisanje i predimenzioniranje srpskih zločina u Hagu i mistifikacija Srebrenice - definitivno su zatrovali odnose dva po mnogo čemu bliska naroda.

Kako bošnjačkom narodu, kome dva Izetbegovića već četvrt veka ponavljaju mantru da "Bosna neće biti mirna sve dok Srbija nije dovoljno slaba", da je "Bosni i Bošnjacima uvek svo zlo dolazilo iz Beograda", da je "Srbija agresor", a "Srpska genocidna tvorevina", sada reći da taj isti "loš narod" spašava bošnjačke živote.

Da, desetina hiljada Bošnjaka lično svedoči "o savršenoj organizaciji, efikasnosti i ljubaznosti u srpskim centrima za vakcinaciju". Ali, oni su ipak mala manjina koja je zarad života i zdravlja pristala na "nacionalno poniženje i sramotu" i zbog vladajućeg diskursa srbomržnje moraće pred okolinom da kriju da su "kukavički" išli po vakcinu u Beograd.

Impresivna humana misija Srbije naišla je na veliku zahvalnost u Srpskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, te priznanja u svetu, i to je dovoljna satisfakcija. Jedino je u bošnjačkim kantonima naišla na nezahvalnost.

Da li aktuelnoj bošnjačkoj vlasti više bilo šta nuditi jer nije sporan njihov realni interes nego stav da neće ništa od Srbije i iz Srbije?

Da je Vučić umesto "paketića" u Sarajevo doneo i sve raspoložive vakcine - posumnjali bi da se radi o hemijskom oružju za pomor Bošnjaka.

Foto: Tanjug

Da je sa njima poslao i sve svoje medicinare da izvrše masovnu vakcinaciju, ko bih ih uverio da se ne radi o invaziji na Bosnu?

EU ih je izigrala za Kovaks program, SAD i Britanije vakcinišu najpre sve svoje, neće maligne vakcine iz Rusije i Kine, a eto gadljivi su i na "srpske".

Treba li Srbi da povlađuju tom bezobrazluku?

Da li i Srbija posle toliko odbijenih dobrih namera može da se oseti ponižena i uvređena?

Ne bi li i Srbi i Hrvati koji žive na 75 odsto BiH mogli da zamere što se Srbija toliko titra oko Bošnjaka na manje od 25 odsto Bosne, jer umišljaju da je 100 odsto njihova, da u tome imaju zapadnu podršku i da čitav svet prema njima ima kompleks krivice.

PANIKA U BRISELU, ŠTA AKO NEMAČKA NAPUSTI EU, SVI SE PLAŠE JUGOSLAVENSKOG SCENARIA? Traži se osnivanje nove Evropske privredne zajednice!

Dodik im je onomad ponovio racionalan predlog: "Ili da još jednom pokušamo da se dogovorimo ili da se mirno raziđemo".

Nije li posle skandala sa vakcinama vrijeme da im i Vučić kaže: "Ubuduće, ako vam nešto zatreba, javite se na 00381 i lepo zamolite, pa ćemo razmotriti"!

Tako će više ceniti "agresorsku Srbiju", "genocidnu Srpsku" i "loš srpski narod".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksa

pre 3 godine

Hadžifejzović je rođen u Srbiji. Skolovao se u Srbiji. Fakultet političkih nauka studirao je u Beogradu, naravno u Srbiji. Njegovo je avo gde će se vakcinisati, ali postavlja se veoma vaćno pitanje kad ce do toga doći? Da li će stići vakcine na vreme? Da li će njihova bratija uslišiti molbe poglavara u Sarajevu? Dok je njima ovakvih vođe koje danas imaju, ostaće vilajet i ništa drugo. Senade, prvo zdravlje a za patriotizam imaš vremena.

maki

pre 3 godine

Nema vise Jugoslavije. Pustite ih da se sami snalaze. Gledajte druge drzave na svetu. Nisu jedina drzava ni u okruzenju ni u svetu.

SS

pre 3 godine

Čestitam autoru ! Odlično snimljeno i obrazloženo. To mi iz Sarajeva dobro znamo i poznajemo. Naša reakcija je bila, sad će nastati vriska u Sarajevu da ih truju, mijenjaju DNK, ponizavaju....... mašta im je neiscrpna. Srbima to nikad neće doći do mozga.

Goran

pre 3 godine

Rekao sam 100 puta da Sebija mora da gleda samo svoje interese nema CG, ni BiH ni Makedonija niko samo Srpski interesi.Ako je presednik hteo da pomogne tu Vakcinu trebao je poslati i Banja Luku i reci sav Srpski narod iz ovih država na vakcinisanje ili u RS ili u Srbiju. Ma more dokle vise ustupi i dobrota okrivise nas 90 da smo krivi za ratove a oni su sami to tražili. Kadgod nešto treba tu je Srbija za pomoć a oni nas pljuju ma more dokle više.

my

pre 3 godine

Dokle ide ta mrznja.... I dan danas tamo politicari dolaze na vlast sa programom pljuvanja Srbije.

Istina

pre 3 godine

Proradili geni i koreni kod Bošnjaka... kad je život u opasnosti okreću se svojoj pramajci Srbiji!

Dragan

pre 3 godine

Ta vasa pitanja i cudjenja su tako smjesna nama Srbima preko Drine. Pojma vi u Srbiji nemate ko su oni "u Sarajevu". U Raskoj, tj Sandzaku znaju da su velika manjina i nikada nece talasati previse, ali tamo gdje su oni vecina, zubi im rastu do pupka. Iskreno ako iko ima ikakvih predrasuda dokle ide ta mrznja, predlozio bi vam jedno 3 mjeseca zivota mjedju njima. Sidjite u to Sarajevo ili bilo gdje hocete, pa ako prezivite, dodjite da pricate i objasnjavate! Vasa greska je da polazite od sebe, ali to tako ne radi u glavama drugih ljudi. I Srbi ce biti krivci i za seobe polarnih medvjeda, a kamo li sta drugo.

Realno

pre 3 godine

Ako smo mi zaboravili sta su radili socijalisti i radikali '90. izgleda da drugi nisu. Tesko ce genocid ponistiti sa vakcinama. Genocid se ne zaboravlja.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija