• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

14.04.2021

19:30

PLJUŠTE TEŠKE OPTUŽBE! Slovenija tvrdi da je Hrvatska poslala predlog Briselu o RAZBIJANJU BiH!

Balkan

PLJUŠTE TEŠKE OPTUŽBE! Slovenija tvrdi da je Hrvatska poslala predlog Briselu o RAZBIJANJU BiH!

Podeli vest

Šef slovenačke diplomatije Anže Logar negirao je tvrdnje o navodnom non-pejperu koji je, prema nekim medijima u Sloveniji i BiH, Evropskoj komisiji dostavio premijer Janez Janša, a koji predlaže razbijanje te države. Logar je naveo da se spekulacije medija o dokumentu u vezi sa BiH mogu odnositi na onaj koji je Briselu predala Hrvatska

O tom dokumentu, rekao je, kao nezvaničnom je raspravljano u Briselu prošlog meseca, a pridružile su mu se Slovenija, Mađarska, Bugarska, Grčka.

U tom dokumentu je, dodao je, navedene države zauzele su stav da BiH dobije status kandidata za članstvo čim za to ispuni sve uslove.

Logar je komentarisao i to što je u BiH medijima procurela informacija da je predsednik Slovenije Borut Pahor tokom posete BiH u martu pitao da li je moguće mirno razdruživanje Bosne i Hercegovine. On je rekao da je to „diplomatski kiks“.

- Krajnje je neobično da je najviša komunikacija predstavnika dveju država objavila u medijima - kazao je i upozorio:

- Ako neko kaže informaciju koja je izrečena u zatvorenom krugu između predstavnika dveju država, time se krši diplomatski kodeks.

S tim u vezi je rekao i da je zato pogrešna odluka BiH da zbog navodnog političkog skandala oko navodnog neobavezujućeg dokumenta na razgovor pozove ambasadorku Slovenije Zoricu Bukinac, jer je, smatra, trebalo da bude obrnuto - morala je da reaguje Slovenija, prenela je Hina.

Istakao je da Slovenija ni pod Janšinom vladom nije menjala strategiju u spoljnoj politici i prema regionu Zapadnog Balkana, koja će i pod njenim predsedavanjem Savetu EU ostati visoko na listi prioriteta, kao i da Slovenija podržava evropeizaciju cele regije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

I, ŠTA ĆEMO SAD?! MEĐUNARODNA KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE STRADANJA SRBA ŠOKIRALA SVET! RBiH JE izvršila agresiju, međunarodno pravo je jasno!
Balkan

I, ŠTA ĆEMO SAD?! MEĐUNARODNA KOMISIJA ZA ISTRAŽIVANJE STRADANJA SRBA ŠOKIRALA SVET! RBiH JE izvršila agresiju, međunarodno pravo je jasno!

Međunarodna komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu utvrdila je da je nova međunarodno priznata država RBiH izvršila napad agresije na SFRJ napadom na njenu vojsku - JNA, u smislu člana 3. Definicije agresije na osnovu Rezolucije 3314 Ujedinjenih nacija, navedeno je u opširnom izveštaju Komisije koji je od danas dostupan javnosti

14.04.2021

18:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija