• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.04.2021

14:17

ODLIČNE VESTI IZ SLOVENIJE! Dozvoljen ulazak BEZ KARANTINA ko primi OVE VAKCINE!

Balkan

ODLIČNE VESTI IZ SLOVENIJE! Dozvoljen ulazak BEZ KARANTINA ko primi OVE VAKCINE!

Podeli vest

Slovenačka vlada je napravila nekoliko izmena po pitanju restriktivnih mera na granicama, uključujući da dozvoli ulazak na njenu teritoriju bez karantina osobama koje su primile vakcine Sputnjik V i DŽonson i DŽonson, pod uslovom da su primili prvu dozu pre najmanje 21 dan, javila je danas agencija STA

Ulazak bez karantina ili besplatan test je već moguć za osobe koje pokažu dokument da su vakcinisani Fajzerom, Modernom ili AstraZenekom.

Na sednici održanoj u sredu, vlada je takođe odlučila da se vreme tranzita kroz Sloveniju poveća sa šest na 12 sati i dodala na listu poslova zbog kojih ljudi mogu da uđu hitno bez karantina ili da se besplatno testiraju na ulasku.

Đaci stariji od 15 godina koji svaki dan prelaze granicu i osobe koje ih vode u školu više neće morati da se testiraju na nedeljnom nivou, ukoliko se odmah vrate u Sloveniju nakon što ostave đake u inostranstvu.

Bez karantina ili sa negativnim PCR testom u prethodna 72 sata mogu da uđu osobe iz Evropske unije, ukoliko rade kao pazitelji ili kućni pomoćici osobama kojima je potrebna pomoć, ili da rade na održavanju privatne imovine koju poseduju, iznajmljuju ili koriste.

Sa crvene liste su skinuti Portugalija i Velika Britanija, dok je bilo promena za određene administrativne jedinice Danske, Finske, Francuske, Italije, Norveške i Španije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija