• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2021

21:55

TURISTI KOJI SE RAZBOLE OD KORONE U CRNOJ GORI LEČIĆE SE O TROŠKU DRŽAVE!

Balkan

TURISTI KOJI SE RAZBOLE OD KORONE U CRNOJ GORI LEČIĆE SE O TROŠKU DRŽAVE!

Podeli vest

U susret turističkoj sezoni u Crnoj Gori finalizovani su zdravstvenii protokoli, a Vlada je donela odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vreme boravka u toj zemlji omogući bolničko lečenje o trošku Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je na konferenciji za novinare da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, i biće i na engleskom i ruskom jeziku.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla da su se potrudili da pojednostave protokol i da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida ili se zaraze kovidom, prenose ''''Vijesti''''.

- Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države - rekla je ona.

Foto: Reuters

PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina - jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i vršiće se besplatno, a turisti će imati na usluzi i mogućnosti izrade testova i u privatnim laboratorijama, dodala je ministarka.

Svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne slučajeve obolijevanja od kovida-19, najavila je takođe Borovinić Bojović.

Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 2 godine

Ma sve je to u redu samo čime da ih lečite?

Mare

pre 2 godine

Kakva Crna Gora ??!!.Nije Srpski narod vise glup !!!.Pravac Grcka a Crna Gora ima svoje Siptare .Dosta vise i vi novinari sa forsiranjem o Crnoj Gori.Tu je tacka za nas Srbe.

KNEŽEVIĆ: DF neće podržati slanje vojnika na Kosovu i Metohiji!
Balkan

KNEŽEVIĆ: DF neće podržati slanje vojnika na Kosovu i Metohiji!

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević izjavio je danas da Demokratski front (DF) neće podržati odlazak crnogorskih vojnika na Kosovo i Metohiju i da će se, ukoliko takva odluka bude doneta, sa interpelacijom suočiti ministarka odbrane Olivera Injac i premijer Zdravko Krivokapić

07.05.2021

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija