• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.05.2021

19:05

I DODIK OTVORIO KARTE, AKO OVO NE PROĐE - MIRAN RAZLAZ! Srpska će čekati predstavnike FBiH, oni moraju da pristanu na razgovore...

Balkan

I DODIK OTVORIO KARTE, AKO OVO NE PROĐE - MIRAN RAZLAZ! Srpska će čekati predstavnike FBiH, oni moraju da pristanu na razgovore...

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je potrebno reafirmisati ulogu Republike Srpske kao strane u BiH za sve dogovore o suštinskim stvarima

On je u Skupštini Republike Srpske govorio i o mirnom razlazu.

- Zato postavljam pitanje, ukoliko ovo ne uspe, kako se mirno razići? Apelujem da zajedno u Narodnoj skupštini pokušamo izgraditi politiku kojom bi bila ojačana pozicija Srpske i njenih pregovarača - rekao je Dodik u Narodnoj skupštini u raspravi o inicijativi za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i FBiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rešenjima za BiH. 

On je predložio zaključak kojim će biti definisano da će predstavnici Republike Srpska biti prisutni u organima BiH, ali da neće odlučivati sve dok ne bude razgovora o rešenjima u BiH.

- Spremni smo da čekamo predstavnike FBiH da pristanu na razgovore. Razgovori su potrebni i samo tako možemo redefinisati odnose u BiH i pristupimo implementciji Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ne reintegraciji BiH što piše u Deklaraciji SDA - dodao je Dodik i upitao da mu neko pokaže gde je delovanjem urušio Dejtonski sporazum.

(FOTO) A, SRBI UMIŠLJAJU DA IM NATO PRETI?! POGLEDAJTE OVO PA PROCENITE SAMI! Ogroman broj vojnika, aviona tenkova, raketa na granicama naše zemlje, I SVE KAO ZBOG RUSIJE!

Prema njegovim rečima, sve što se trenutno radi s ciljem da BiH bude unitaristička što promovišu Bošnjaci.

- Zalažem se da kažemo - želimo dogovor na bazi Dejtonskog mirovnog sporazuma. Strane za dogovor u BiH su Republika Srpska i FBiH, a ne BiH - kaže Dodik. 

On smatra da je potrebno vratiti interesu Srpske i srpskog naroda u BiH i da svaki stepen centralizacije BiH znači manje Republike Srpske.  

- Zato je važno da Narodna skupština Republike Srpske zatraži od predsednika Srpske da formira pregovarački tim i ponudi svim relevantim faktorima da budu deo njega. Potrebno je sačiniti operativnu platformu na osnovu čega će se krenuti u razgovore sa izabranim zvaničnicima FBiH - rekao je Dodik.

BRISEL MENJA PRISTUP PREMA SRBIJI, ZA SVE JE KRIVA KINA! Sad su spremni da finansjiraju velike projekte u našoj zemlji - UCENE VIŠE NE PROLAZE!

On je pozvao poslanike da budu konstruktivni, s ciljem očuvanja interesa Republike Srpske i digniteta Narodne skupštine, preneo je RTRS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija