• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

27.05.2021

18:43

RUSKO NE UDARU NA SRPSKU! NOVI VISOKI PREDSTAVNIK IMENOVAN BEZ ODOBRENJA SB, NEĆEMO GA PRIZNATI! Vri u BiH, ovo ne sluti na dobro!

Balkan

RUSKO NE UDARU NA SRPSKU! NOVI VISOKI PREDSTAVNIK IMENOVAN BEZ ODOBRENJA SB, NEĆEMO GA PRIZNATI! Vri u BiH, ovo ne sluti na dobro!

Podeli vest

Povodom ostavke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i imenovanja Kristijana Šmita za njegovog naslednika oglasila se i Ruska ambasada u BiH koja nije podržala odluku Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIC)

- Ruska Federacija izražava svoje odlučno neslaganje s ovim imenovanjem. Ignorisanje principa konsenzusa je flagrantno kršenje ustaljene prakse izbora visokog predstavnika u BiH - navodi se u saopštenju, prenosi Klix.ba.

S obzirom da je situacija u BiH pod nadzorom Saveta bezbednosti UN u kontekstu Poglavlja VII Povelje UN, Kancelarija Visokog predstavnika mora prepustiti pitanje imenovanja novog visokog predstavnika i navedenu izjavu na razmatranje Savetu bezbednosti UN, smatraju u ambasadi Rusije u BiH.

- Nijedna imenovana osoba bez odobrenja Saveta bezbednosti UN neće imati potreban međunarodno-pravni legitimitet i neće se moći smatrati Visokim predstavnikom u smislu Dejtona - dodali su.

LJUDI, ČIME SE DROGIRA EU! HOĆE DA OTMU BELORUSIJU OD RUSIJE, da ubede braću da nisu braća I DA TREBA DA SE POBIJU!

Ruska ambasada u BiH na kraju poziva partnere da još jednom procene posledice svojih "nekonsenzusnih i nelegitimnih postupaka" koji bi mogli imati destabilizirajući učinak na ionako tešku situaciju u BiH.

SRBI, PAŽNJA! EVO GDE MOŽETE DA LETUJETE I ŠTA VAM TREBA ZA PRELAZAK GRANICE! Sve na jednom mestu, pažljivo pročitajte pre nego...

Ranije danas su u Sarajevu ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIC zvanično imenovali za novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita kojeg je kandidovala Nemačka.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hag

pre 2 godine

Rusi prodali pravoslavne na Balkanu za aminovanje Južnog toka!Sve ranije dogovoreno izmedju rusa i zapada.Amerikanci ukinuli sankcije firmama koje su radile na južnom toku,nijemci obećali rusima da će plin proći,a rusi perepustili Balkan EU i USA odnosno politici zapada gdje i pripada. Šmit imenovan,koga boli qrac šta sad pričaju baćuške ili seljačić iz Laktaša! Nastavlja se demontaža tzv.rs ali i entiteta uopšte i uspostavljanje normalne gradjanske funkcionalne države.Kome se ne svidi....opanke na noge,i gazi Drinu!

Milan63

pre 2 godine

Zapadne sile nastavljaju da terorišu Republiku Srpsku i da podržavsju bošnjacke aspiracije za unitarnom BiH. Po meni, ovo je sve nelegitimno i RS ne mora uopste da sarađuje sa ovim čovekom koji joj se silom nameće. Rusija je rekla svoju reč, ali Zapad to ignoriše. Na delu je zakon jačeg ili zakon džungle. Videćemo dokle.

Perica

pre 2 godine

Ako se ovde i Srbija pita a pita se jasno i glasno treba reći ne i dosta je bilo. Ovog nacistu treba proglasiti nepoželjnim i zabraniti mu pristup na teritoriji republike Srpske i Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija