• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.05.2021

21:15

Tomašević gradonačelnik Zagreba,Penava pobedio u Vukovaru

Balkan

Tomašević gradonačelnik Zagreba,Penava pobedio u Vukovaru

Podeli vest

Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije "Možemo" novi je gradonačelnik Zagreba, pokazuju rezultati drugog kruga lokalnih izbora u Hrvatskoj, koje je objavila Državna izborna komisija na osnovu 97,19 odsto obrađenih biračkih mesta

Tomašević je osvojio 65,25 odsto glasova, a njegov protivkandidat iz desničarskog Domovinskog pokreta Miroslav Škoro 34,75 odsto glasova, prenosi hrvatski Index.

U Vukovaru je obrađeno svih 100 odsto biračkih mesta, a pobedio je dosadašnji gradonačelnik i bivši HDZ-ov kandidat Ivan Penava, koji se kandidovao ispred liste IP-NL, HKS.

Penava je u Vukovaru dobio 54,35 odsto glasova, a sadašnji HDZ-ov kandidat Nikola Mažar 45,65 odsto glasova.

Trka je gotova i u Osijeku, gde je HDZ-ov Ivan Radić osvojio 62,69 odsto glasova, nezavisni kandidat Berislav Mlinarević,uz podršku desničarskih Domovinskog pokreta i Mosta, dobio je 37,31 odsto glasova.

U Splitu je, na osnovu 50,92 odsto obrađenih biračkih mesta, Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika, osvojio 60,31 odsto glasova, a Vice Mihanović iz HDZ-a 39,69 odsto.

Aktualni zamenik gradonačelnika Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HŠ) vodi u Rijeci sa osvojenih 55,07 odsto glasova, a kandidat grupe birača Davor Štimac dobio je 44,93 odsto, pokazuju podaci u tom gradu na osnovu 62,38 odsto obrađenih biračkih mesta.

U Hrvatskoj je jutros u sedam sati otvoreno gotovo 5.500 biračkih mesta, na kojima su građani u drugom krugu lokalnih izbora odlučivali ko će u iduće četiri godine voditi najveće gradove, ali i niz županija i opština.

Drugi krug održan je u 432 grada i opštine, a pravo glasa imalo je tri miliona i 231.000 birača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija