• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.06.2021

11:41

SRBIMA IZA LEĐA GRADE NASELJE ZA MIGRANTE?! Povratnici šokirani prizorima u centru "Lipa", sve vrvi od mašina i radnika, kopaju se duboki temelji...

Reuters

Balkan

SRBIMA IZA LEĐA GRADE NASELJE ZA MIGRANTE?! Povratnici šokirani prizorima u centru "Lipa", sve vrvi od mašina i radnika, kopaju se duboki temelji...

Podeli vest

Srpski povratnici u Unsko-sanskom kantonu strahuju da migrantski centar "Lipa" nije privremenog karaktera i upozoravaju da sve izgleda kao da se na tom mestu gradi stambeno naselje

"Bio sam tamo u ponedeljak i verujte mi da ima više radnika i mašina nego na pojedinim gradilištima u Banjaluci. Rečeno mi je da se grade potporni zidovi, ali sam teren se ne nalazi u blizini brda ili planine", izjavio je direktor Centra za podršku povratnicima Unsko-sanskog kantona Nemanja Davidović.

Prema njegovim rečima, grade se temelji širine jednog metra, okopavaju tereni, pripremaju čvrste podloge, te nekoliko železnih konstrukcija za ogromne šatore.

Davidović je za Glas Srpske rekao da su zbog svega toga povratnici u strahu da se u "Lipi" ne gradi privremni migrantski centar, jer nema objašnjenja zbog čega se grade betonski objekti i zašto je prisutan toliki broj radnika.

Davidović je ukazao na poražavajuću činjenicu da o povratnicima niko od nadležnih institucija ni približno ne brine kao o migrantima, te naveo da ne bi, da je drugačija situacija, danas imali čitava sela koja nemaju struju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija