• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

04.06.2021

13:33

MILO PRED KOMŠIĆEM I DŽAFEROVIĆEM RASPALIO PO SRBIJI! Jadnije od ovog ne može, i vrapci na grani provalili njegovu ofucanu mantru!

Tanjug/ SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSJEDNIKA CRNE GORE

Balkan

MILO PRED KOMŠIĆEM I DŽAFEROVIĆEM RASPALIO PO SRBIJI! Jadnije od ovog ne može, i vrapci na grani provalili njegovu ofucanu mantru!

Podeli vest

Odnosi Srbije i Crne Gore u ovom vremenu neodoljivo liče na one devedesetih, a dešavaju se pod plaštom brige za srpski narod, epilog znamo. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju, kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Đukanović je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica nakon sastanka sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Crnogorski predsednik je kazao da je više puta nailazio na nerazumevanje za svoje stavove u Beogradu.

„Ja sam neko ko je bio akter politike 90-ih i to mi predstavlja opterećenje, ali i iskustvo da ne napravim greške koje su se dešavale. Odnosi Srbije i Crne Gore u ovom vremenu neodoljivo liče na one 90-ih pod plaštom brige za srpski narod, epilog znamo. Ugrožava se suverenitet nezavisnih susednih država. Nadao sam se da za našeg života nećemo ponoviti greške, plašim se da se one ponavljaju“, kazao je Đukanović, prenosi RTCG.

Predsednik Crne Gore je istakao kako se nada „da ćemo uz odgovorniju politiku EU i atlantskog prostora uspeti da se ne ponove najtragičnije greške koje smo preživljavali“. Komentarišući to što je treći član Predsedništva BiH Milorad Dodik stavio veto na njegovu posetu BiH, Đukanović je ponovio da su odnosi dve zemlje prijateljski.

„Odnose stvaraju ljudi i svako ko doprinosi tom prijateljstvu, taj se ponaša odgovorno. Ko dovodi u pitanje prijateljske odnose ponaša se neodgovorno i sam ispisuje stranice istorije za poremećaje u odnosima tamo gde ih nema“, kazao je Đukanović.

On je dodao da pojedinačni incidenti kao izraz neodgovorne politike ne mogu dovesti u pitanje odnose dve države. Upitan da prokomentariše potez premijera Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor u Beogradu, Đukanović je kazao da DPS smatra da je važno da dolazi do ugovora sa verskim zajednicama koje funkcionišu u Crnoj Gori.

„Smatramo lošom okolnošću što se sadržaj ugovora drži u tajnosti. Na oprezu smo i insistiraćemo da javnost bude upoznata sa sadržajem ugovora pre potpisivanje. Važno je da sadržaj ugovora bude u skladu sa Ustavom i interesima države Crne Gore“, kazao je Đukanović.

Govoreći o tome da li će DPS prekinuti bojkot kada se bude glasalo o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića i rezoluciji o Srebrenici, Đukanović je kazao je da je „DPS državotvorna partija koja je iznela najveći deo političkog tereta u obnovi nezavisnosti“.

„Imamo tešku obavezu da nešto u čijem smo stvaranju presudno učestvovali sada to branimo. Nismo propustili nijedno iskušenje da potvrdimo takvo ponašanje. Podsećamo da smo mi stavili na dnevni red rezoluciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici“, kazao je Đukanović.

DPS je, kako je dodao, bila i biće u stanju pripravnosti i odgovornosti da doprinese takvoj percepciji Crne Gore u međunarodnoj javnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nik

pre 2 godine

Izgleda da je srbija u ratu sa crnom gorom. Crnogorci zauzeli Vračar, a sada jurišaju na Dorćol.

Rade R

pre 2 godine

Ne razumem ovaj komentar. No nema veze, Milo je "junačina"! I može da se napase .... Srbima!

Mapko

pre 2 godine

Sta ocekivati od "poglavnika sa titograda", zlocinac, narko-diler i ubica, neo-ustasa naklonjen "sekuli drljevicu", koji je preuzeo "ustasku i komunisticku" retoriku, septicka jama od ideologije, nacisto smrdi na trulost. Takvo gadno stvorenje se retko stvara. On je degutantan, ne zbog toga sto je postao ustasa, to je njegovo licno pravo no, nego sto je zlocinac zeleo da sprovodi "ukrajinizaciju crnogorsko drustvo", to sto je zeleo da stvori laznu naciju koja nikad nije postojala, ajde to je njegov problem, ali sto je uz tog laznog identiteta zeleo da sprovodi unistenje srpske nacije u CG, sto je zeleo da svu crkvenu imovinu preuzme u korist "ustaske NVO crnogorske pravoslavne crkve", sto je sto je tri decenije vrsio teror nad Srbima, sto je pozivao na etnicko ciscenje istih Srba (vecinska populacija u CG), sto je oduzeo sva prava Srbima, to se ne moze zaboraviti. Niko njemu ne usporava pravo da bude ustasa, ali ne da Srbima nametne njegovu fasisticku-nacistiku dukljansku ideologiju i identitet.

ajde

pre 2 godine

Pa ovo je necuveno da je doticni na slobodi? Posle svih mahinacija, poternica i slicnih stvari on se opet bahati na na stolici predsednika. Boze pomozi nam krajnje vreme

Legalno

pre 2 godine

Dokle uredno na obostrano zadovoljstvo politicari BiH pomazu u izdavanju laznih pasosa za Kavačke krimose pod patronatom kralja mrznje , sverca i prevare , velikoj ljubavi nema kraja. Sto vise Srpske dece da poubijaju i navuku na drogu ili organizovani kriminal ,to je ta ljubav na duge staze kojoj kraja nema. Naj vise volim sto Im sve propada pred ocima a oni pricaju sa toliko entuzijazma . Necete nikada vise da dobijete nista od Srbije , jos ima sve da vam naplatimo 1000 puta posto ste svoju krv izdali tu oprosta nema .

NIKSICANIN

pre 2 godine

STA OCEKIVATI OD UBICE NOVINARA IZ CG DUSKA JOVANOVICA IZ HR IVA PUKANICA I NOVINARKE SA MALTE.STA OCEKIVATI OD MILA ĐUKANOVICA SEFA NARKO KARTELA U CG.STA OCEKIVATI OD JEBENOG LOPOVA KRIMINALCA PEDERA I PEDOFILA MILA ĐUKANOVICA..STA OCEKIVATI OD MILA I NJEGOVOG BRATA NARKOMANA ACA I SESRE ANE KOLAREVIC NAJVECE NIKSICKE JEBALJKE..STA OCEKIVATI OD NJIHOVOG OCA RADOVANA NEKADASNJI SUDIJA U NK KOJI JE POKRAO NK PRIVREDU..ZAPLENA DROGE NA MALTI DANAS IZA KOJE STOJI MILO ĐUKANOVIC I KAVACKI KLAN KOJI RASPOLAZE SA MILOVIM PRIVATNIM AVIONOM.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija