• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.06.2021

17:53

SAVET EVROPE "VREĐA SRBE", po ko zna koji put otkrili da u Hrvatskoj diskriminišu Srbe! AMAN, UČINITE NEŠTO, DOSTA NAM JE IZVEŠTAJA!

Balkan

SAVET EVROPE "VREĐA SRBE", po ko zna koji put otkrili da u Hrvatskoj diskriminišu Srbe! AMAN, UČINITE NEŠTO, DOSTA NAM JE IZVEŠTAJA!

Podeli vest

Najnoviji izveštaj Komiteta za zaštitu nacionalnih manjina Saveta Evrope ocenjuje da je Hrvatska „generalno" uskladila svoj zakonodavni okvir sa odredbama evropske Konvencije za zaštitu manjina, ali da se diskriminacija pripadnika određenih grupa nastavlja, posebno romske i srpske nacionalne manjine, uključujući povratnike

Konstatuje se i porast zločina iz mržnje i „incidenata govora mržnje u medijima i u političkom diskursu", kao i „nagli porast radikalnog nacionalizma", što je imalo „opšte negativan uticaj na uživanje manjinskih prava, posebno u teško pogođenim postkonfliktnim oblastima". U izveštaju se insistira na većoj službenoj upotrebu jezika i pisma nacionalnih manjina u lokalnim samoupravama, kao i na poboljšanju uslove stanovanja i života, sa posebnim fokusom na romsku nacionalnu manjinu i srpske povratnike.

Iz Saveta Evrope pozivaju Hrvatsku da promoviše i sprovodi mere za borbu protiv bilo kog oblika diskriminacije, uključujući i intersekcijsku diskriminaciju, uz istovremeno obraćanje posebne pažnje na rizične grupe kao što su romske i srpske nacionalne manjine i povratnici.

ŠTA SE DEŠAVA SA HRVATSKOM VOJSKOM?! Pronađeno telo još jednog pripadnika Oružanih snaga!

Hrvatske vlasti se pozivaju da poboljšaju efikasnost besplatne pravne pomoći kako bi se svim pripadnicima nacionalnih manjina obezbedio jednak pristup pravdi kao i da osiguraju istaknutije prisustvo nacionalnih manjina u javnim medijima povećanjem kvantiteta i kvaliteta medijske produkcije za pripadnike nacionalnih manjina, kao i povećanjem finansijskih i ljudskih resursa izdvojenih za javne radio i TV programe razvijene za, o i od nacionalnih manjina, prenosi B92.

HRVATSKA TONE SVE DUBLJE! Mislili su da ne može gore, a sada su objavljeni ŠOK PODACI - ovakav pad u istoriji nije zabeležen!

Izveštaj pozdravlja tzv „proces pomirenja", koji se dogodio u leto 2020. godine, kada je hrvatski potpredsednik vlade, koji pripada srpskoj nacionalnoj manjini, učestvovao u komemoraciji povodom „oslobođenja hrvatske teritorije", a hrvatska vlada na čelu sa premijerom izrazila žalost za srpskim žrtvama rata 1991-1995. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jura

pre 2 godine

Neki dan se javi srpkinja u eter radija Vukovara i javno kaže da Hrvatsku ne prizna kao državu...i takvima trebamo dati neka prava...

VLADO

pre 2 godine

KO VAS JEBE KAD LIZETE GUZICU RUSIMA!!! DOKLE GOD JE TAKO NECE VAS EU JEBAVATI NI ZA SUHU SLJIVU.PA NASTAVITE SA SVOJOM BRATIJOM????

maks

pre 11 meseci

E da mi je nekako sresti ovu opančarsku gnjidu onako u prolazu....Da mu JA odgovorim na ono što ga muči.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija