• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

10.06.2021

20:13

DODIK SE IGRA "GLAVOM", PORUKA AMERIMA JE BRUTALNA! Bajdenova pravila ne mogu ništa poravnati, SRBI IMAJU DVE DRŽAVE - SRPSKU I SRBIJU!

Fotoilustracija/Printskrin/Tanjug

Balkan

DODIK SE IGRA "GLAVOM", PORUKA AMERIMA JE BRUTALNA! Bajdenova pravila ne mogu ništa poravnati, SRBI IMAJU DVE DRŽAVE - SRPSKU I SRBIJU!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Srpska mora biti dostojanstvena, odlučna i nepokolebljiva da nastavi politiku odbrane svoje pozicije

Komentarišući izlaganje ambasadora BiH pri UN Svena Alkalaja na sednici Saveta bezbednosti UN, koji se oglušio o stav i pravilnik Predsedništva prema kojem predstavnik BiH ne može izlagati ako tekst izlaganja nije dobio saglasnost sva tri člana tog najvišeg tela, Dodik je naglasio da oni koji to rade, najbolje rade protiv BiH za koju se navodno zalažu.

- Tu nema leka. Reč je o onima koji promovišu mržnju i sukobe umesto pomirenja, političke razdore... I danas imate situaciju da srpski i hrvatski narod imaju identične poglede na situaciju u BiH - rekao je Dodik za RTRS.

Govoreći o najavama američkog predsednika Džozefa Bajdena o novom setu sankcija za zapadni Balkan, Dodik je rekao da se „moć nekada izražava kao nemoć", te je dodao da je to više dokaz njihove nemoći, jer ne daju rezultate argumenti i metode kojima su pokušavali do skoro da modeliraju svet u ulozi najvažnije zemlje.
       
- I sada se naravno, preti silom. To je, kako smo čuli, zaustavljanje čitavog demokratskog procesa u zemljama zapadnog Balkana i potpuna okupacija političkog života", naveo je on i izrazio uverenje da demokratski svet oličen u EU neće pratiti takav atak.

Kako je istakao Dodik, Amerika je duboko podeljeno društvo i veoma je jasno da dolazak Bajdena i vraćanje stare ekipe ljudi - Klintonovih sledbenika, koji su bili neposredni učesnici i značajno su doprineli raspadu bivše Jugoslavije, sada pokušavaju svojim pravilima da modeliraju sve ovde.

- Oni istovremeno za sebe prave izuzeće pa njihov vojnik, ma šta učinio bilo gdje u svetu, ne može da odgovara, taman počinio ratni zločin ili zločin protiv čovečnosti. To nije fer, to nije svet ravnopravnih nacija, naroda. To nije demokratski svet za koji oni pokušavaju da prodaju priču celom svetu - rekao je Dodik.

SAVET EVROPE "VREĐA SRBE", po ko zna koji put otkrili da u Hrvatskoj diskriminišu Srbe! AMAN, UČINITE NEŠTO, DOSTA NAM JE IZVEŠTAJA!

Amerikanci, kaže Dodik, iz nervoze u rešavanju problema sa Kinom ili nekim drugim velikim zemljama, onda u "malima" kao što su zemlje zapadnog Balkana traže poslušnike, "klimoglavce" i samo seldbenike njihove politike.

- Kod njih to nikada nije sistematski sređeno putem nekih pravila. Da jeste tako, kako onda objasniti da širom sveta podržavaju razne nedemokratske i diktatorske režime kada je to njima u interesu, a ovde bi uobičajenu političku borbu počeli da kvalifikuju na način kako njima treba - kaže Dodik.

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

Komentarišući poruku generala Ratka Mladića nakon izricanja drugostepene presude u Hagu koji je rekao da nije bitan on, već Republika Srpska, Dodik je istakao da tako razmišlja svako ko voli Srpsku i ko je odgovoran.

ŠTA SE DEŠAVA SA HRVATSKOM VOJSKOM?! Pronađeno telo još jednog pripadnika Oružanih snaga!

On je naglasio da je tribunal u Hagu učinio sve da degradira srpske vojne i političke predstavnike na način da ih sve optuži, dok je, s druge strane, niz muslimanskih generala koji su ogrezli u zločinu u svojim domovima gledao izricanje presude generalu Mladiću.

Republika Srpska je okvir i garant života i u njoj samo možemo da imamo slobodu. Srpski narod ne može da živi bez dve stvari, a to su sloboda i država.

Republika Srpska je sinonim i za slobodu i za državu, rekao je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Mogu svi da pišu neka svoja pravila, da nam prete da će nas kažnjavati, da nam kažu da ne smemo da kažemo da BiH ne može da živi. Evo ja ću ponovo reći: ne može da živi. To je propala koncepcija, od toga nemaju vajde ni Bošnjaci ni Hrvati ni Srbi, nego samo ovi koji se vežbaju u BiH. Da je moglo, ne bi Milorad Dodik bio političar, našli bi nekog drugog, ne bi bili ovako podeljeni, ne bi vi bili isterani iz vaših kuća da je moglo.
       
- Ovde je teška istorija i teška sadašnjost i ne mogu to da poravnaju nikakavi Bajdenova pravila. Mi ćemo upravljati našim životima i ne može nam niko zabraniti da se borimo za slobodu i neće nam oni određivati ko je kakav i stavljati na liste. Ja sam već odavno na tim listama i nije mi žao ni krivo i osećam se odlično. Zaključio sam da to ne šteti ljudima u Srpskoj, zato ću nastaviti da radim ovaj posao i ostanem na njihovoj crnoj listi", rekao je Dodik.

HRVATSKA TONE SVE DUBLJE! Mislili su da ne može gore, a sada su objavljeni ŠOK PODACI - ovakav pad u istoriji nije zabeležen!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić svečano su otvorili novu sportsku dvoranu u Istočnom Sarajevu.

Dodik je u obraćanju okupljenima, čestitao krsnu slavu opštine Istočno Novo Sarajevo - Spasovdan, izrazivši nadu da će svake godine kada se obeležava slava biti završen neki veliki projekt, poput današnjeg.

- Svaki put kada ovaj dan dođe, svake godine uradimo nešto dobro za građane, za mlade, otvorimo dvorane, pozorišta i sve što je potrebno. Sa vama sam 23 godine kroz različite funkcije koje sam obavljao i uvek sam bio ponosan kada ispred sebe vidim grad koji je napravljen vašim naporima kroz podršku različitih institucija - istakao je Dodik.

On je dodao da Grad Istočno Sarajevo služi na ponos svim ljudima Republike Srpske, podsećajući da su građani ovog grada tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata dali veliku žrtvu, napuštajući delove Sarajeva koji su pripali Federaciji BiH.

Dodik je rekao  da je ambasador BiH pri UN Sven Alkalaj manipulator koji je učinio sve da dodatno uruši poverenje u BiH.

- Prekršio je Poslovnik o radu Predsedništva BiH, u kojem se navodi da ne mogu javno da se iznose spoljnopolitički stavovi koji nisu usaglašeni konsenzusom - istakao je Dodik i dodao da konsenzusa nije bilo.
       
Dodik je dodao da Alkalaj nije imao saglasnost da se obrati pred Savetom bezbednosti UN, što znači da nije mogao tamo da ni govori sinoć jer za to nije bilo konsenzusa u Predsedništvu BiH.
 
- Treba biti bezobrazan i bitanga da se na taj način radi kao što je to on učinio, klevećući Srbe kao što je to on učinio, tražeći da mi ostanemo u okviru BiH i živimo zajedno. Iskoristio je priliku, on i njegovi naredbodavci Bisera Turković i drugi iz SDA i radikalnog bošnjačkog krila da okleveću Srbe i nanesu im bilo kakvu štetu kad god mogu - rekao je Dodik novinarima.

AUUU, KAKVA ŠAMARČINA ZAGREBU I TO JOŠ OD HRVATSKOG ISTORIČARA! Mazali su go*nima Srbiju i Srbe na SB UN, pa popili lekciju za sva vremena!

Dodik je istakao da predstavnici Republike Srpske ostaju da se bore za svoja prava, za slobodu i za Republiku Srpsku, državu u koju veruju, jer ne mogu da žive bez države i bez slobode.

Foto: Fotoilustracija

    
- Danas imamo to. Imamo našu slobodu, imamo dve države Republiku Srpsku i Srbiju - istakao je Dodik.

Dodik je dodao da nikakav Sven Alkalaj nije dovoljan da to uruši i da je obraćanje pred Savetom bezbednosti UN samo deo njegove male duše u pokušaju da nanese neku štetu Srbima.

- Bilo je i NATO bombardovanje, pa smo preživeli. Preživećemo i ovo vreme - naglasio je Dodik.

On je dodao da su /ministar inostranih poslova u Savetu ministara/ Bisera Turković i drugi uspostavili neku novu praksu u radu zajedničkih institucija.

- Svim našim ljudima u diplomatskom sistemu sam rekao da nemaju potrebe da više slušaju Biseru Turković, pa ćemo videti na šta će ovo izaći - zaključio je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Jako neodgovoran i opasan tip političara...kamen oko vrata RS

Zagor

pre 2 godine

Ma dajte,pa čak ni vi ne možete biti toliki retardi????!!!!! Mile Ronhil je USA čovjek već 20 godina!!!! Transformisao vojsku i stvorio OS BiH,preko 80 nadležnosti entiteta prenio na Državu,davno potpisao plan ulaska BiH u NATO a svake godine šačje izvještaj o napretku,ekonomski poptpuno devastirao rs tako da je pederacija faktički kalifornija za rs, izvršava svaku naredbu koju dobije,zadržava OHR u BiH godinama,itd,itd...sve do potpunog nestanka entiteta u BiH i uspostavljanja gradjanska države..zauzvrat pljačka milijarde,obezbjedio je svoje pra-pra-pra unuke,niko ga ne dira i stvara prividni "rat" sa zapadom!!! I još malo odradio je posao,USA u potpunosti završavaoposao a Mile na Bahame da uživa

Ivsn

pre 2 godine

Ja nemam Srpsku, niti zelim da imam ista sa vama ..

kiza

pre 2 godine

Ma koga ti kretenu farbaš (ili pokušavaš više da farbaš). Pa ti si laktašenko prvi rekao (da bi došao na vlast) da je u Srebrenici izvršen genocid, pod tvojim vođstvom specijalne jedinice iz MUP-a RS-a nisu u Srebrenici obezbedile predsednika Srbije Aleksandra Vučića (ili kako ga ti zoveš, politički pobačaj). Ti si preneo više desetina nadležnosti sa RS na BiH. Ti si potpisao sporazum o pristupanju NATO-OTAN zločinačkoj organizaciji koja te je preko niskog i najnižeg predstavnika i dovela na vlast. Govno jedno belosvetsko. Sada pričaš o jednom časnom čoveku kao što je GENERAL MLADIĆ. Nisi mu ni do kolena i nemoj ga više stavljati u USTA

Jovan

pre 2 godine

Sve od reči do reči podržavam i Milorad je bez uvija ja rekao istinu. Samo na istini i činjenicama uz uvažavanje prava svih moguć je dogovor ili razlaz. Dogovora nema, a podvale su prepoznate i već viđene, takav pristup zaslužuje i brutalnji odgovor.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija