• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me/sputnjik

17.06.2021

09:49 >> 09:54

KRIVOKAPIĆ JE VEĆ BIVŠI?! Zemljotres u Crnoj Gori, skupštinska većina sprema OVOG ČOVEKA ZA PREMIJERA, Medojević predlaže drastičan potez!

Balkan

KRIVOKAPIĆ JE VEĆ BIVŠI?! Zemljotres u Crnoj Gori, skupštinska većina sprema OVOG ČOVEKA ZA PREMIJERA, Medojević predlaže drastičan potez!

Podeli vest

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smenu. Međutim, predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da odmah treba otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smenu Vlade i formiranje nove

Predstavnici parlamentarne većine već su započeli neformalne razgovore oko rešavanja političke krize izazvane povlačenjem podrške dosadašnjem premijeru Zdravku Krivokapiću, otkrilo je više izvora Borbi.

Prema nezvaničnim informacijama, narednih dana treba da se razgovori inteziviraju, kao i da se konkretizuje pravac delovanja i nova kadrovska kombinatorika.

Premijer Zdravko Krivokapić je već sada bivši, a njega bi mogao da zamijeni Miodrag Lekić, jedan od lidera “Mir je naša nacija”. Lekić bi imao puni mandat za sastav nove vlade u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

Prema našim saznanjima, Lekić je prihvatljiv za sve poslaničke klubove parlamentarne većine. Ukoliko bude izabran, što je gotovo izvesno, koalicija “Mir je naša nacija” dobila bi i drugu važnu funkciju u državi jer je Aleksa Bečić, lider Demokrata na čelu Skupštine.

Foto: Tanjug

Miodrag Lekić

Izborom Lekića, pale bi u vodu lažne optužbe DPS koncerna Vijesti i Zdravka Krivokapića da se DF bori za fotelje, jer bi posle mesta predsednika Skupštine i drugu funkciju prepustili koaliciji “Mir je naša nacija” samo da se razmontira bivši režim.

Inače, da neće podneti ostavku Krivokapić je rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore, nakon što je napustio zasedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

Medojević: Pokrenuti smenu

On je dodao da je put jasan: "Možete tražiti poverenje Vladi ili možete ići na nove izbore", prenosi RTCG. Krivokapić je ocenio da je možda došlo vreme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

Foto: Printskrin Youtube/PZP

Nebojša Medojević

"Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu", rekao je Krivokapić.

Međutim, tako ne misli Medojević koji kaže da Krivokapića treba bojkotovati. On je pozvao sve poslaničke klubove da bojkotuju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje parlament i Ustav države.

„Niko ne treba da postavi premijersko pitanje“, saopštio je predsednik Pokreta za promjene, ističući da odmah treba otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smenu Vlade i formiranje nove, sa novim premijerom. Inače, poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da se izjasne o inicijativi za razrešenje ministra Leposavića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 2 godine

E moj Krivi gadno ti se piše kad ne možeš ili ne umeš ništa. Koji si se Q i kandidovao?

Mesa

pre 2 godine

hteli bi cetnici na silu da udju na more e nece da moze sorry

deda Raša

pre 2 godine

Sramota je to što govoriš. Neće Srbi ništa silom, a ako hoćeš pravično Srbija je deo mora već otkupila, otkupila plaćanjem nameta za braću Crnogorce, punih 10 godina posle zemljotresa. To ne spominjete! More više i nije vaše, Ulcinj i dalje je Albansko, ostalo ste prodali Rusima a sad posebno, biće rezervisano za NATO.

zlaja

pre 2 godine

Jebo ti cetnik majku onu sti se kurvala pa te je rodila

master

pre 2 godine

Nista protiv Milorada Lekica, politicar na svom mestu, mir je nasa nacija ima Becica, koji nije naklonjen Srbima, da bi se napravio neki balans, neko iz DF-a trojke bi bilo mozda bolje, zadnj put ste ustupili mesto nikome ( Krivokapicu) da bi se pokazali da ne zelite vlast, sada pozicija premiera treba da bude definitivno iz DF i u nekoj formi Milorada Lekica.

master

pre 2 godine

Juce sam pisao da "nicija nije gorela do zore" a tvoja dilejo ni do ponoci.

Arilje

pre 2 godine

Ma kakva vecina, cim oni "skinu" Krivokopica ode im Dritan kod Mila, i umesto vecine bi ce opet manjina...i sve opet ispocetka...pdne li Krivokapic pada i demokratska vecina, a vracaju se miliovi sa cim bi se pokazala glupost nekih politicara u CG

Dragi

pre 2 godine

Krivokapiić ostaje premijer i naredne 4 godine. Ko je doveo na vlast Krivokapića? Odgovor: Amfilohije, Mandić i Knežević. Jedan je otišao. Šta čekaju i čemu li se nadaju preostala dvojica?

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...
Balkan

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...

Crna Gora bi koliko sutra mogla da ostane bez vlade. Ukoliko "vladajuća opozicija" oličena u Frontu, ne popusti i radi "viših ciljeva" odustane od rušenja kabineta Zdravka Krivokapića, izvesno je da se na vlast vraćaju DPS i Milo Đukanović, ili (da li i u boljem svenariju) slede novi izbori. Šta gopd da se desi čini se da je raskol u "prosrpskoj opciji" definitivan i da se ni na koji način više ne može ispeglati

16.06.2021

19:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59