• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/IN4S

19.06.2021

14:40

RADUNOVIĆ UPOZORAVA, SRAMNA CRNOGORSKA REZOLUCIJA RUŠI REPUBLIKU SRPSKU! Nalogodavci imaju perfidan plan, ovo je samo priprema za pakao koji sledi!

Balkan

RADUNOVIĆ UPOZORAVA, SRAMNA CRNOGORSKA REZOLUCIJA RUŠI REPUBLIKU SRPSKU! Nalogodavci imaju perfidan plan, ovo je samo priprema za pakao koji sledi!

Podeli vest

Šef poslaničkog kluba DF-a, Slaven Radunović, zapitao se da li ima, kako je rekao, baš toliko naivnih u Crnoj Gori, da ne shvataju kako je jedini cilj stvarnih inicijatora ove rezolucije bio da se usvoji dokument koji će se popularizovati kao “Rezolucija o genocidu u Srebrenici”. To je za njih jedino bilo bitno

„Oni su organizovali široku akciju preko, za antisrpsku akciju uvek spremnih Vijesti, doveli “Majke Srebrenice” i obezbedili da se (odakle treba) pritisnu Aleksa & co. Sva kozmetika unutra, koju niko (ili skoro niko) ne čita, za njih je beznačajna. “Nisu narodi krivi”, “osuđujemo i druge zločine”, bla, bla, bla….sve je to priča za tri dana, koja ima za cilj da olakša dizanje ruku onima koji su spremni da poslušaju sve što im se kaže, ali im treba neki alibi kod glasača“, poručio je Radunović.Sva ona poklana djeca, žene, starci, muškarci po Bratuncu, Jasenovcu, po Velici ostaju u sjenci „genocida u Srebrenici“

Na kraju, dodaje on, ostane samo da je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i na osnovu toga, kreće akcija pritiska na ostale zemlje.

„Ko su žrtve užasnog zločina, u kojem su hladnokrvno likvidirani vojnosposobni muškaraci u Srebrenici? Bošnjaci. Ko su izvršioci? Srbi. Pravim inicijatorima usvajanja Rezolucije je samo to bitno, jer u sledećem koraku će se konstatovati da je Republika Srpska nastala na genocidu, pa je samim tim, kao genocidnu tvorevinu, treba ukinuti“, istakao je Radunović.

Radunović ističe da sva ona poklana deca, žene, starci, muškarci po Bratuncu, Jasenovcu, po Velici i svim ostalim stratištima Srba, naroda koji je najveća žrtva ratova 20. veka u Evropi, posle Jevreja i Rusa – ostaju u senci “Genocida” u Srebrenici. Postaju “drugorazedne žrtve”. A, Srbi, kao izvršioci u Srebrenici, postaju genocidan narod.

„Tako će to u svojim glavama percipirati mali Amerikanci, Šveđani ili Italijani u budućnosti. Osim ako im neko ne objasni kako je tamo negde u nekoj Crnoj Gori, usvojen amandman kojim se precizira kako narodi nisu krivi, nego konkretni zločinci…. Neka se niko od poslanika koji su glasali za Rezoluciju danas ne pravi naivan. Sve ovo što sam napisao oni dobro znaju i svega su svesni. Ovakve istorijske greške se ne mogu pravdati nikakvim štrikovima, nižim kamatama, ali ni bildovanjem prihvatljivosti kod Zapada“, naglasio je Radunović.

Takođe, kaže on, kad su osnovni nacionalni interesi u pitanju, ne može se pravdati ni činjenicom da je neki međunarodni sud, u nekoj presudi, posredno napisao kako je ta i ta osoba učestvovala ili rukovodila genocidom. Posebno, ako se zna da je definicija genocida neselektivno ubijanje s ciljem uništenja jedne etničke grupe na nekom prostoru. A u Srebrenici žene i deca nisu ubijani. Za razliku od Jasenovca, Bratunca, Velike…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas gustafsson

pre 2 godine

УЧИТИ ДЕЦУ(и одрасле) ШИРОМ СРПСКИХ ЗЕМАЉА О ИСТИНИ,ИСТОРИЈИ И СТРАДАЊИМА РОДА ИМ! НЕПРЕСТАЛНО И УПОРНО! И РАДИТИ НА СЛОЗИ, И ЈАЧАЊУ СРБИЈЕ!СВЕ ПАТРИОТЕ МОРАЈУ ПОД ЈЕДАН БАРЈАК! ПЕТОКОЛОНАШЕ(зна се ко су) НЕУТРАЛИСАТИ! НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА,НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ...!!!

zora

pre 2 godine

Crnogorska drzava tona,a da bi stavili glavu iznad vode prihvataju sve sto se trazi od njih za saku dolara. Proterati iz Srbije sve koji nemaju drzavljanstvo.

Zevs

pre 2 godine

Nadam se da će sada izglasati rezolucije o stvarnom Genocidu nad srpskim narodom 1941-1945 pa 1991-1995, posto su te rezuolucije u modi a i da vidimo ko je na kojoj strani covecanstva i osude zverstava

Lovac

pre 2 godine

Републику Србску нико и никад срушити не може док је живи људи. Свака кућа, презиме, фамилија је Република Србска. Моје двориште са србском заставом је држава и резиденција а ја председник,министар и генерал. Свијест људи је другачија него 90 тих.

Vla

pre 2 godine

Marve ima na pasnjacima I u planinama, sto bi reka savicevic, a pasnjaka ima najvise u crnoj gori, tako su Nas ucili, zato ne zamerajte Gove ama sto jos uvek cuvaju pasnjake

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17