• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.07.2021

12:24

ABAZOVIĆ DOŠAO U SARAJEVO DA PAMETUJE BEOGRADU! Kad neko za koga je Rezolucija o Srebrenici "civilizacijski čin" poruči da nije zadovoljan zvaničnim izjavama iz Srbije...

Balkan

ABAZOVIĆ DOŠAO U SARAJEVO DA PAMETUJE BEOGRADU! Kad neko za koga je Rezolucija o Srebrenici "civilizacijski čin" poruči da nije zadovoljan zvaničnim izjavama iz Srbije...

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da nije zadovoljan izjavama zvaničnog Beograda u poslednje vreme i ocenio da one ne doprinose umanjenju tenzija

Abazović je na pres konferenciji u Sarajevu rekao da možda postoji doza odgovornosti i sa strane Crne Gore i dodao da se zalaže za prevazilaženje nedoumica u džentlmenskom dijalogu, prenosi Pobjeda.

Izrazio je uverenje da će i sa druge strane prevladati taj koncept i da će ovo što se dešava u poslednje vreme biti tumačeno, kako je rekao, kao "incidentna epizoda". Abazović smatra da Crna Gora treba da resetuje odnose sa Srbijom i da ih unapređuje na pravi način kako dolikuje najbliskijim mogućim državama.

Na pitanje o mešanju Srbije u dešavanja u Crnoj Gori, Abazović je odgovorio da je reč o političkim ocenama.

"Taj uticaj drugih država je nešto što se dešava i u drugim zemljama. To se dešava na više načina, kroz kapital, medijsku scenu, ali ne bih pravio veliku dramu od toga. Naravno da moramo da na sve načine zaštitimo nacionalne interese", rekao je Abazović.

Govoreći o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore, on je ocenio da je to civilizacijski čin i izrazio je žaljenje što neki, kako je kazao, nemoralno pokušavaju da na žrtvama Srebrenice grade svoj politički rejting. Ponovio je da Rezolucija nije usmerena protiv bilo kog naroda i da njeno usvajanje ne vidi kao neprijateljski čin i da smatra da bi to trebalo da urade sve zemlje kako bi na to pitanje bils stavljena tačka.

Abazović boravi u Sarajevu, a sutra bi trebalo da u Srebrenici prisustvuje obeležavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima u tom gradu 1995. godine, za koji zvaničnici Federacije BiH smatraju da je genocid, dok Srbija i Republika Srpska ističu da je reč o zločinu, a ne genocidu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joker

pre 2 godine

Marmun što bi rekla ona za raziku od njega poštovana Romkinja

milankukic

pre 2 godine

e moj postovani do sad narode Crne gore koji si do dolaska takvih bio opevan po cojstvu i junastvu prvo Milo koj vas je zarad licnog profita doveo do propasti sad i ovaj siptar sa 4 poslanika vas svađa sa svim postenim ljudima zato vas i nazivaju ZIRAFAMA zivite u Crnoj gori a pasete u Srbiji

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

Антисрпски несрби и несрпски Срби са свих страна, уједините се!

milankukic

pre 2 godine

siptrarcina ostaje siptar makar ga Sri u zlato obukli uvek ce zabiti Srbinu noz u grudi

Realno

pre 2 godine

U pravu je. Milosevicev rezim i sledbenici su genocidasi, pobili su duplo vise u Srebrenici nego Nemci u Kragujevcu 1941, a rezolucija je moralan cin. Uskoro stizu i nove haske optuznice za Vucica, Timu, Dacica i ostale saradnike.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija