• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2021

13:00

POBIO SAM PREMALO SRBA! Ustaški koljač Glavaš podivljao na Fejsbuku: JOŠ NISMO OČISTILI HRVATSKU OD SRBA, TREBA IH SVE PO KRATKOM POSTUPKU!

Balkan

POBIO SAM PREMALO SRBA! Ustaški koljač Glavaš podivljao na Fejsbuku: JOŠ NISMO OČISTILI HRVATSKU OD SRBA, TREBA IH SVE PO KRATKOM POSTUPKU!

Podeli vest

Branimir Glavaš, koji je bio osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na osam godina zatvora, a potom oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda i postupak vratio na početak, na svom fejsbuk profilu je napisao da je tokom poslednjeg rata "pobio premalo ljudi"


Uz "premalo" je stavio smajli, koji bi trebalo da pokaže da je to što je napisao duhovito ili da se šali, ali kontekst diskusije daleko je od šaljivog, preneo je zagrebački portal Index.

Nakon što je Glavaš na Fejsbuku najavio tužbu protiv novinara Zorana Šprajca, koji ga je 5. jula u emisiji RTL Direkt nazvao ratnim zločincem, razvila se rasprava puna mržnje prema televizijskom uredniku, ali ne samo prema njemu.

Raspravljalo se o Šprajcovom poreklu, spominjalo se njegovo bivše, "srpsko" prezime, predlagalo da da bude proteran, pa čak i da bude likvidiran.


Dosta toga je, navodi se, marljivi Glavaš lajkovao,a kada ga je neko, uz psovku u kojoj se spominju bog i majka, upitao koliko je ljudi pobio, Glavaš je odgovorio - "premalo" sa nasmejanim emotikonom.

 

Foto: printscreen

U izjavi za Index rekao je: "Na provokaciju kako odgovoriti nego provokacijom, pitanje je provokacija, pa je i odgovor takvog karaktera".

Dodao je i da nema šta je lajkovao od komentara u koji se aludira na Šprajca i poziva na njegovu likvidaciju.

- Nemam pojma šta sam lajkovao. Znači, na provokaciju, provokacijom. A za lajkove - lajkujem mahinalno, ni ne čitam, toliko ima komentara da lajkujem kad se uhvatim Fejsbuka, moram sve da lajkujem ne gledajućo sadržaj - tvrdi Glavaš.

 

Foto: printscreen

Index primećuje da to nije tačno i da je Glavaš lajkovao komentare selektivno.

Jednom komentatoru sa "srpskim imenom" koji je objavio naslovnicu Feral Tribjuna s imenima ubijenih osječkih Srba i Glavaševom glavom, Glavaš odgovara "obrij bradu", a kad ga ovaj pita bi li mu bradu izlio kiselinom i izlepio selotejpom, Glavaš odgovara: "Ne, samo bih te obrijao na suvo, stavio na traktor i biraj pravac."

A, jedan od komentara koji je Glavaš lajkovao je i ovaj: "Jos nismo očistili Hrvatsku od Četnika uvukli se pod drugim prezimenima hitno treba ko Tito, Staljin i OZNA, sve po kratkom postupku, mrak majka".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Peđa

pre 2 godine

Evo se trenutno nalazim u l(ij)epoj njihovoj(nije odmor,daleko bilo).Ne čude me Glavaševi komentari,bar pola rvata isto misli.Ništa novo..

Dara iz Karlobaga

pre 2 godine

Danas kreće aviolinija Beograd - Pula pa srpski turisti šta čekate, pa neće da se kupi sama ona eskadrila moćnog Rafala?

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

za Pedju ...bar pola hrvata misli ... to je premalo. Svi hrvati misle da je premalo Srba ubijeno.

Marcco

pre 2 godine

Kao i svi Glavaši i ovaj Glavaš vodi poreklo iz Hercegovine, gde su se dobrim delom prekrstili u katolike i postali "dobri" Hrvati... ili je možda Stanoje Glavaš bio Hrvat?

Mikki

pre 2 godine

Priča gluposti, kao mora da lajkuje, pa nema vremena da čita. Tipičan ustaša, i mesto mu je na slobodi, da šeta ulicama, jer tamo je među svojima.

Lika

pre 2 godine

Ubijali su i hrvate .. i nije im mesto medju nama ..

Mikki

pre 2 godine

@lika, možda si u pravu, moj bes potiče od izjave i rehabilitacije Milanovića, koja nije imala nikakvu osudu u Hrvatskoj. Glavaš je odvratno zlo koje hoda na dve noge i kome je omogućeno da se ovako iživljava.

Ana

pre 2 godine

Veoma primitivno ! Otac mi je bio hrvat a majka srpkinja.Zivimo u Beoradu,otac i majka,nikada se nisu vredjali a kamoli na nacionalnoj osnovi,nikada nisu opsovali jedno drugo.Sto znaci da,svi hrvati nisu isti,takodje i srbi.Baka i deka,sa oceve strane,obozavali su moju majku,dok su za snaje hrvatice osim jedne,a bilo ih je tri,govorili da nisu zene na mestu.Otac mi je bio covek na prvom mestu ! Postoji jedan test,razbi kokosije jaje bilo gde na svetu i pogledaj...sva su ista ! Covek je covek,otpad je otpad.

Penzionerj

pre 2 godine

Dobro su prosli u tri rata, skoro sve Srbe poklali i proterali ali u cetvrtom..... To je evropska unija.

jurs

pre 2 godine

U tri rata srbi započeli, a poslovica kaže tko se mača laća od njega i pogiba...tako će biti i u četvrtom.

zoran

pre 2 godine

On je sam za sebe rekao da je ustaša, šta tu ima da se komentariše..kao i Šešelj koji za sebe kaže da je četnik.

sun cu

pre 2 godine

On nije ni za zatvor vec za ludaru ,mnogi Hrvati isto misle ali to je zalosno!!!!!!Uz to ratni zlocinac koji je na slobodi a mnogi Srbi zavrsise po zatvorima sa velikim robijama.

Dragoljub

pre 2 godine

ТО што сте Католици, не значи да нисте СРБИ! ТО само значи да неко ваш или Ви сами нисте издржали до краја да будете православци. И када из "Хрватске" истерате све православне Србе, Хрватска ће бити пуна СРБА - католика!

Thomas

pre 2 godine

De bre nastavi terapiju. Al su ti Hrvati nabili komplexe manje vrednost. Za Hrvate su Srbi 50% turci, 25 % romi, 20 % albanci i 5 % ostali (delom Hrvati). Vidi VULINA. Predzi na pravu veru (sve osim pravoslavne) i mozez das budes hrvatski drzavljanin, Ceo svet vas mrzi. Pitajte sve vase komsije. Stici ce vas bozja kazna. GORET CETE U PAKLU. TAMO VAS CEKAJU USTASE (DJAVOLI).

zozonbg

pre 2 godine

Krijete se iza Vatikana i Nemaca, inace ni drzavu bi imali da nije bilo Srba. A, ovu spodobu pominjati je suvisno.

SimaBg

pre 2 godine

Gospodine Glavaš, sve što ste uradili Srbima i Srpskom narodu Gospod Bog će vam naplatiti, na žalost, svu nesreću doživeće neko najneviniji iz vaše porodice. Niste ni malo duhoviti naprotiv.

zora

pre 2 godine

Cekaju tebe Glavasu na raskrsnici raja i pakla. Kada budes gore bices opkoljen poklanim Srbima koji ce te sacekati na vratima raja i gledati kako te odvode na onu drugu stranu. Na toj drugoj strani se vidi samo vatra i nista drugo. Tamo ces ti.Nema kukanja, zna se gde takvi idu. Srbi ce opstati i ostati i posle tebe.

Thomas

pre 2 godine

U paklu ce vas Glavas cekat (Ustasa=Djavol). Nastaviti ono sto nije dovrsijo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17