• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

14.07.2021

09:54

U SARAJEVU NA APARATIMA, DODIK BRANI MILANOVIĆA OD BOŠNJAČKE HISTERIJE! Srbi i Hrvati neće dozvoliti unitarnu Bosnu, jasno je kome nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu

Balkan

U SARAJEVU NA APARATIMA, DODIK BRANI MILANOVIĆA OD BOŠNJAČKE HISTERIJE! Srbi i Hrvati neće dozvoliti unitarnu Bosnu, jasno je kome nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da histerija i teške reči upućene ovih dana na račun predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je boravio u poseti BiH, pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može da nađe zajednički jezik ni sa kim ko slepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH

"Način i rečnik kojim se obraćaju predsedniku susedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsednik Republike Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati", naveo je Dodik u izjavi za Srnu.

On je reagujući na hajku i histeriju protiv predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, rekao da predsednik Hrvatske nije uvredio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama, kao i da je iznosio stavove sa kojima neko može biti saglasan ili ne, ali niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susedne, koristi takve kvalifikacije.

"Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrebim neku težu reč, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kom zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva suseda", naveo je Dodik.

Tokom protekla tri dana Milanović je boravio u gradovima i opštinama gde žive većinom Hrvati i poručio da se slovo i duh Dejtonskog sporazuma moraju poštovati.
 

Foto: printscreen

Predsednik Hrvatske Zoran MIlanović

Poručio je i da se mora stati na kraj tome da se ne bi ponovilo da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u institucijama države, posebno u Predsedništvo BiH. Milanović nije otišao u Sarajevo niti se sreo sa nekim od političkih lidera.

Komentarišući izjavu bošnjačkog člana Predsedništva Šefika Džaferovića koji je ponašanje i izjave predsednika Hrvatske o BiH kao o "predzadnjoj rupi na svirali EU", ocenio kao ponašanje "nepristojnog gosta u tuđoj kući", Milanović je rekao:

"Nisam ja ovde gost nekog sa čaršije, već gost ovih ovde ljudi kojima sam došao. Izabrane vlasti i Franjevaca".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija