• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

21.07.2021

12:20

OGLASIO SE GOJKO PEROVIĆ! Ovo je njegov komentar na medijske natpise o smeni!

Balkan

OGLASIO SE GOJKO PEROVIĆ! Ovo je njegov komentar na medijske natpise o smeni!

Podeli vest

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović demantovao je pisanje pojedinih medija o njegovoj navodnoj smeni i radu te najstarije školske ustanove u Crnoj Gori

Nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba“, izjavio je Perović za radio Svetigora.

On je tako reagovao na nezvanične informacije pojedinih medija da ga je smenila Beogradska patrijaršija, odnosno mitropolit Joanikije, kao i da se sprovodi „čistka kadrova“ pokojnog mitropolita Amfilohija.

Perović je istakao da se sve što se radi u Bogosloviji radi transparentno.

„Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći’“, kazao je otac Gojko Perović.

Naveo je i da je upravi Bogoslovije iz Sinoda SPC, stigao poziv da se uključi u rad Komisije Svetog Arhijerejskog Sabora za unapređenje prosvete u SPC, na način što će, pored njega kao rektora Cetinjske bogoslovije, još jedan od profesora Bogoslovije uzeti učešća u radu komisije, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Cetinje je do 1990 bio 100% srpski grad. Te godine za mitropolita dolazi Amfilohije. Za ovih 30 godina Amfilohije je uz pomoć Gojka Perovića pretvorio Cetinje u 100 % antisrpski grad, a može se reći u proustaški grad. Peroviću, bagro Milogorska. Taj što tebe drži na tom mjestu je gori od tebe, na sramotu SPC.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17