• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.07.2021

13:29

I ŠTA ĆEMO SAD?! U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA! Objavljen dugoočekivani Grajfov izveštaj o Srebrenici na 1.036 strana!

Ap/Fotoilustracija

Balkan

I ŠTA ĆEMO SAD?! U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA! Objavljen dugoočekivani Grajfov izveštaj o Srebrenici na 1.036 strana!

Podeli vest

Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. upravo je objavljen u celini na sajtu Komisije koju predvodi izraelski istoričar Gideon Grajf

Izveštaj, na 1.036 strana, kao i zaključci, objavljeni su na srpskom i engleskom jeziku.

- Nakon temeljne istrage Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine, zaključuje se da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte. Iako Komisija ne smatra ubistva koja su se dogodila oko Srebrenice genocidom, ona u uvažava činjenicu da su hiljade ljudi (uglavnom ratnih zarobljenika) ubijene na najstrašniji način i da odgovorne za ove gnusne zločine treba kazniti - stoji, između ostalog, u zaključcima Komisije.

SRBIJA I DALJE NA LISTI NEPRIJATELJA AMERIKE, ZA VAŠINGTON BEOGRAD JE PRORUSKI - TO SE NEČE PROMENITI! Oliver Stoun razbija zablude o SAD!

Članovi Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995, osim Grajfa, su profesor Valter Manušek iz Austrije, advokat Markus Kolbah - jedan od vodećih advokata u Nemačkoj koji je radio na suđenjima nemačkim nacističkim zločincima, Adarnele Šinaba iz Nigerije, koja je stručnjak za istraživanje zločina, profesor Marija Đurić, koja se smatra najboljom u svetu na polju forenzičkih istraživanja - jedini srpski predstavnik, zajedno sa profesorom Rodžerom Bajardom, takođe svetski poznatim stručnjakom za forenzička istraživanja, profesor Juki Osaf iz Japana, koji se bavio sukobom u Srebrenici u poslednjoj dekadi, profesor Stiven Mejer, profesor Lorens Frenč i pokojni Đuzepe Zaharija, koji je stručnjak za medije i svetski poznat novinar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Realno

pre 2 godine

Bosanci su streljali su DUPLO VISE nego Nacisti u Kragujevcu 1941. Zar je bitno kako se to zove? Dugo je zlocin u Sumaricama vazio za najgoru sramotu ljudskog roda na ovim prostorima. Ali su je crveni banditi nadmasili! Duplo gori od Nacista! Zar je to moguce? I posle toga, herojski iskopavali/zakopavali/ponovo iskopavali/ponovo zakopavali/i jos jednom iskopali i zakopali! I Vama je to ok? Ne gadite se na "srbske heroje"?! Pu!

Vera

pre 2 godine

Zurof već 10g kuka i kmeči da sa komunjarama zabrani komemoraciju na Blajburgu i nije uspeo ni to ni pokloč, a ovaj koji ga menja bi sada da izbriše srpski genocid za kojeg ceo svet zna, ko i to da jedino Srbi i Turci negiraju svoje genocode. Ko da je u pitanju neka satanistička za krv....Katolici i muslimani će vam zajedno objasniti, u prvom narednom ratu, šta je to bilo.

Milan

pre 2 godine

Možda nisam dobro informisan, ali ne razumem o čemu tačno govoriš? Ko je iskopavao i ponovo zakopavao i koga? Na koga se tačno odnosi gađenje? Ne spinujem, već si potpuno nerazumljiv.

deda Raša

pre 2 godine

Ubediće njega Milo i Krivokapić da to sve promeni, te dokaže suprotno.

Baća

pre 2 godine

Pa, ništa. Sada će u Crnoj Gori i u Sarajevu da optuže i procesuiraju Gideona Grajfa za negiranje genocida u Srebrenici kojeg nije ni bilo. A možda i Amerikanci nešto dodaju u tu čorbu. Ne bi im bilo prvi put. Ludilo!

Milutin Vranjski

pre 2 godine

У Сребреници није било геноцида. Више су муслимана, због дезертерства, побиле с леђа паравојне формације Насера Орића него јединице Војске Републике Српске. Доказ да није било геноцида је и само постојање тзв. "мајки Сребренице" и њихове унучади.

Hogar

pre 2 godine

Kaže Grajf i komisija koju ju Mile iz Laktaša oformio i platio da naprave izvještaj i on je vjerodostojniji od presuda mefjunarodnog suda oformljena od strane Savjeta Bezbjednosti UN-a??? HA???? I šta ćemo sad...svijet će vjerovati plaćenicima a ne sudu??? Bihihahahaha....jedino Informer može ovako lupati...ha ha ha

Baća

pre 2 godine

Lupetaš. Mržnja ti je, Hogare, loš saveznik. Međunarodni sud!? Bihahahahahahaha!!

Perica

pre 2 godine

Kakav međunarodni sud? Sastalo se nekoliko debila nazvale sebe sudije i proglašavaju kada je dan a kada noć. To može da prođe samo na zapadu koji je već isfrustriran zbog svoje nakaradne politike. U Srebrenici nije bilo genocida , jednom za svagda da se zna! Da ga je bilo nebi one usmrdele žene što sebe nazivaju majkama Srebrenice bile žive. Da je bio genocid nebi ostao kamen na kamenu kao kod Hitlera. Ako neznaju šta je genocid mogu Nemce da pitaju oni će to stručno da objasne jer imaju najviše iskustva!

Smrad

pre 2 godine

baš nezavisna, ovaj Grajf je veći Srbin od Vulina

Džoma Dipl

pre 2 godine

Sada je red da Srbi prihvate Nezavisnu komisiju i njene rezultate koju će svojim novcima formirati Hrvati ili Albanci recimo a koja će ustvrditi (možda na čelu baš sa ovim Izraelcem) da nijedan Srbin nije poginuo u Hrvatskoj i Kosovu tokom Drugog svetskog rata… jer je to rezultat Nezavisne komisije… uključite malo mozak…

Normalac

pre 2 godine

Šta je pič.ice, ne smete da mi objavite komentar?

Komita

pre 2 godine

Ajde Hogare malo na terapiju... Zivela Srbija i R Srpska !!! Dogodine u Prizrenu !!! Sve su lazi kratkih nogu...

POKAZAO JE JEDNU LJUDSKU HRABROST! Ministar Vulin: Punih 6 godina u BiH ćute o imenima onih koji su pokušali da ubiju Vučića u Potočarima
Politika

POKAZAO JE JEDNU LJUDSKU HRABROST! Ministar Vulin: Punih 6 godina u BiH ćute o imenima onih koji su pokušali da ubiju Vučića u Potočarima

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Zalazju na obeležavanju 29 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, koje su na Petrovdan 1992. godine ubili pripadnici takozvane Armije BiH pod komandom Nasera Orića

12.07.2021

16:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija