• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.07.2021

08:58

SLETEO AUTOBUS, BROJ ŽRTAVA RASTE! POGINULO NAJMANJE 10 OSOBA, NA DESETINE POVREĐENIH! Horor na auto-putu kod Slavonskog Broda!

Luka Safundžić/sbonline.net

Balkan

SLETEO AUTOBUS, BROJ ŽRTAVA RASTE! POGINULO NAJMANJE 10 OSOBA, NA DESETINE POVREĐENIH! Horor na auto-putu kod Slavonskog Broda!

Podeli vest

Rano jutros kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

- Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu - rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Foto: Luka Safundžić/sbonline.net

Policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom autobusu kako je isprva javljeno, već o kosovskom.

- Tokom obavljanja istrage policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći prema trenutno dostupnim informacijama poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku istrage, objavila je policija u 9 sati.

"Autobus je bio pun"

- Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba - kazao je načelnik saobraćajne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić, preneo je “Jutarnji list”.

- Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasne službe a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povređene - dodao je Galić.

Foto: Luka Safundžić/sbonline.net

Prva vest govorila o troje mrtvih

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetina ljudi je povređeno. Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka te da su poginule tri osobe.

HAK: Saobraćaj je prekinut

Iz HAK-a su javili da je saobraćaj prekinut.

"Zbog prometne nesreće prekinut je saobraćaj na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca. Promet je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima", piše HAK.

Fotografije Luke Safundžića ustupio: SB Onine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Strasno. Autobus se prevrnuo na putu gde nema ni kise ni snega a put je u jednom pravcu.

Radić Gojko

pre 2 godine

Zbog umora vozača se to dešava mnogo češće.Čim bi seo za upravljačem kamiona / u tom delu Sl. Broda na ravnici / odmah mi se spavalo,a dok bi brat vozio ,ne mogu da zaspim.Inače,autobus je saobraćao na redovnoj liniji Frankfurt-Priština !

Crno_Sunce

pre 2 godine

Ravna cesta,odličan asfalt,umor vozaća "prevari" i zadrijema.To je bio ovdije uzrok a i u mnogim sličnim situacijama,nažalost.Saučešće porodicama.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija