• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.07.2021

21:04

ZATEČENI BRZOM REAKCIJOM SRBA! SARAJEVO TRAŽI SANKCIJE ZA SRPSKU! Uputili zahtev Incku!

Balkan

ZATEČENI BRZOM REAKCIJOM SRBA! SARAJEVO TRAŽI SANKCIJE ZA SRPSKU! Uputili zahtev Incku!

Podeli vest

Predsednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić pisao je visokom predstavniku Valentinu Incku da uskrati primanja svim funkcionerima "koji učestvuju u blokadi državnih institucija i da ovlasti zamenike i pomoćnike da obavljaju njihov posao", saopšteno je danas iz SDP

U pismu Incku, Nikšić poziva Incka da donese odluku kojom će izabranim, imenovanim i zaposlenima u institucijama Bosne i Hercegovine na svim nivoima, koji odluče svesno i namerno da bojkotuju radne obaveze, biti uskraćeno isplaćivanje plata i doprinosa, jer takvim postupanjem, smatra Nikšić, onemogućavaju i sprečavaju funkcionisanje institucija sistema.

- Nikšić je istakao da ovakvu odluku smatra korisnom jer veruje da će doprineti brzoj deblokadi rada institucija, s obzirom na iskustva koja pokazuju da su pomenutim grupacijama lični interesi i beneficije ipak prioritetni. Donošenje ovakve odluke predsednik Nikšić smatra nužnim korakom i kako bi se obezbedilo da naslednik Incka, Kristijan Šmit, prvog radnog dana ne zatekne stanje potpune blokada institucija i nepotrebno produbljene političke krize - navodi se u saopštenju SDP-a.

Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su u ponedeljak uveče da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka.

Praktično, to znači da se srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje zakona o zabrani negiranja genocida u BiH koji je nametnuo odlazeći visoki predstavnik BiH Valentin Incko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sombor

pre 2 godine

Ovaj icko gori je od hitlera to govno treba izbaciti iz drustva za sva vremena da znaju da nemoze da radi sta hoce obican kauboj koji za bakirove pare sve pristaje

ZN

pre 2 godine

Ma kako da ne. Ostaviti ljude bez plata i doprinosa i oni će se pokunjeni vratiti na posao. Obezbediti sredstva i sa svakim ovako "kažnjenim" firme razne da zaključe ugovore o delu i da im se uredno isplaćuju i plate i doprinosi sve dok traje bojkot. A firmama nadoknaditi trošak. Treba li i mi iz Srbije da učestvujemo u formiranju fonda za ove namene? Nema sumnje da će se ogroman broj građana odazvati. I nad popom ima pop.

Baća

pre 2 godine

Da, kako da ne. Da neće da traže od Incka i ukidanje Srpske? Ovaj Bošnjak puca sebi u nogu. Silom se ništa neće rešiti. Ovako je počelo i devedesetih, a završilo se ratom. Bakir ne miruje i, kao i babo mu, potpaljuje sa Inckom bosansko bure baruta. Bosna sve više liči na mrtvog magarca. A mrtvom magarcu ne možeš podići...

Baća

pre 2 godine

Malopre sam pročitao Komšićevu i Bakirovu reakciju na poteze Srpske u vezi neučestvovanja u radu institucija, a sve u stilu "ko gubi, ima pravo da se ljuti", "proći će ih" i slično. Pa, ljudi, ono se otvoreno podsmevaju i zaje....ju na račun Srba. Treba im pokazati, kao neozbiljnim političkim pacerima, da Srbi misle ozbiljno, da ništa neće proći i da sledi disolucija. Dejtonska Bosna je mrtva. Odavno. Treba jednom upokojiti tog vampira.

Jastreb

pre 2 godine

Sam o treba izdržati do kraja, ali mi srbi nismo baš poznati po tome, uvek stanemo na pola puta.

Joyce

pre 2 godine

Nermine Nikšiću zvani Srbine , da li ti je poznato da put do Krsta ide preko Golgote. Na Krstu Isus kaže svojim đelatima: ''Oče oprosti im jer ne znaju šta rade''. Nermine Nikšiću zvani Srbine, oprostiti ti možemo neznanje, zaboraviti nečemo nikada.

Mike

pre 2 godine

Sad treba jos pametnije. Obustaviti ucesce vojnika u "zajednickoj" vojsci, potom formirati (ukoliko stopiraju isplatu politicarima - jest da je to prljav posao) sopstveni račun a ne da pare od prihoda idu u zajednicku kasu. Gde god Srpska ima svoje ingerencije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija