• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpskainfo

03.08.2021

11:30

LAŽIRALA TRUDNOĆU I POROD, klupko se odmotalo kad je suprug došao da prijavi rođenje deteta! Slučaj kakav Banjaluka ne pamti!

Balkan

LAŽIRALA TRUDNOĆU I POROD, klupko se odmotalo kad je suprug došao da prijavi rođenje deteta! Slučaj kakav Banjaluka ne pamti!

Podeli vest

Nesvakidašnji haos nastao je u Univerziteskom kliničkom centru Republike Srpske kada je prethodne sedmice utvrđeno da je jedna žena lažirala trudnoću i porod u ovoj ustanovi, a zatim pokušala da dete prijavi u Gradskoj upravi Banjaluka, otkriva Srpskainfo

Ovakav slučaj ne pamte ni najstariji zaposleni u UKC Srpske i GU Banjaluka, jer su svi ostali šokirani kada se pojavio čovek koji je želeo da prijavi dete, a koje nisu mogli da pronađu na spiskovima novorođenčadi.

On je došao u GU Banjaluka i doneo neki nalaz, rekavši da želi da upiše svoju tek rođenu bebu. Radnicima je to odmah bilo sumnjivo, jer se nije radilo o nalazima kakvi se inače šalju iz UKC Srpske, pa su pozvali tu ustanovu da provere informacije.

– Tražili su da im iz UKC dostave uobičajne papire kada je reč o prijavi deteta i rekli su im ime i prezime bebe. Međutim, kada su radnici UKC proverili podatke, shvatili su da beba s tim podacima nikada nije rođena u njihovoj ustanovi. Odmah su obavestili policiju i rekli im da se nešto čudno dešava – pojašnjava sagovornik.

Odlazak na "kontrole"

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili za Srpskainfo da im je prijavljen ovaj slučaj, te da su izlazili na teren i da su preduzeli sve neophodne mere.

Izvor Srpskainfo objasnio je šta se sve dešavalo u ovom slučaju, koji je iznenadio sve koji su bili uključeni u njega, jer se nikada ništa slično nije desilo.

– Navodno je ta žena prije nekoliko meseci rekla suprugu da je trudna i on je bio oduševljen. Kako su meseci prolazili ona mu je govorila da trudnoća dobro napreduje, redovno je, kao, odlazila kod lekara na kontrole i čovek nije ništa sumnjao – pojašnjava naš sagovornik.

Koliko je ona dobro odglumila trudnoću govori i podatak da su oboje na društvenim mrežama kačili slike na kojima je ona izgledala kao trudnica i pisali kako jedva čekaju da dobiju dete.

– Pre nekoliko dana ona mu je rekla da ima trudove i da bi se mogla uskoro poroditi, pa ju je odvezao u UKC Republike Srpske. Zbog situacije s korona virusom, on svakako nije mogao ući u bolnicu, te se vratio kući – kaže izvor Srpskainfo.

Foto: pexels.com

Mužu s doktorkinog telefona slala poruke
Poruke s doktorkinog telefona

Ona se nekoliko dana krila u Kliničkom centru ili u blizini, a redovno je suprugu slala poruke da je sve u redu i da se nalazi u bolnici.

– Posle nekog vremena, ona mu je poslala poruku da se porodila i da je sve prošlo odlično. S interneta je skidala slike beba i njemu slala na telefon, govorivši da je to njihovo dete. Muž nije ništa nije posumnjao i bio je oduševljen što je postao otac – ističe sagovornik Srpskainfo.

U firmi u kojoj je zaposlen organizovao je proslavu zbog dobitka deteta i svi su mu redom čestitali.

Koliko je daleko išla njegova supruga govori i informacija da je ona jednu doktorku zamolila da joj posudi telefon da pošalje poruke, jer njen u tom trenutku navodno nije bio u funkciji. Ona je suprugu poslala poruku u kojoj se predstavila kao doktorka i napisala da je dobio dete, te koliko je beba duga.

Pored toga, ona je najverovatnije u bolnici uspela naći dokument koji je sama ispunila kao da se radi o otpusnom listu iz bolnice i to je dala suprugu. Upravo taj nalaz je doveo do toga da se klupko u ovom slučaju počne odmotavati.

Između ostalog, ona je poslala taj nalaz koji je bio "potpisan" od strane doktorke koja je već mesecima na bolovanju.

– Nakon što se policija uključila u ovaj slučaj, pregledane su kamere u UKC Srpske i oko bolnice, te su između ostalog utvrdili da se ona jedno vreme krila na tom mestu i u blizini. Isti dan je pronađena i saslušana u policiji. Tokom saslušanja, ona je priznala da je lažirala trudnoću i porod – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Ističe da se radi o veoma teškom slučaju, kao i da je ova žena ranije imala nekoliko spontanih pobačaja, te da joj je nakon ovog slučaja pružena adekvatna lekarska pomoć.

Obavešteno Tužilaštvo i CSR

Na naše pitanje da li im je prijavljen slučaj lažiranja poroda, u Policijskoj urpavi Banjaluka rekli su da su oni postupili po prijavi radnika UKC Republike Srpske.

– Policijski službenici su preduzeli sve neophodne mere, o čemu su podneli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a i Centru za socijalni rad je dostavljavena dokumentacija o navedenom događaju – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17