• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

12.08.2021

08:51

ŠTA SAD SPREMAJU? Abazović dorađivao Temeljni ugovor sa SPC?!

Balkan

ŠTA SAD SPREMAJU? Abazović dorađivao Temeljni ugovor sa SPC?!

Podeli vest

Dritan Abazović, ptpredsednik crnogorske vlade, i njegova ekipa dorađivali su novu verziju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koji je premijer Zdravko Krivokapić nakon toga poslao Patrijaršiji, piše podgorička Pobjeda

Abazović sa svojim pravničkim timom je u značajnoj meri izvršio izmene dokumenta, kaže zvor lista iz vrha parlamentarne većine, koji je blizak vrhu SPC.

"U novoj verziji dokumenta nema stavke koja je bila sporna, a u kojoj se navodi da se ne može graditi niti jedan verski pravoslavni objekat u Crnoj Gori bez saglasnosti nadležnog arhijereja SPC kao i odredba o Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao tradicionalnoj verskoj zajednici sa istorijskim kontinuitetom", rekao je izvor Pobjede.

Abazovićev pravnički tim je obe odredbe proglasio nezakonitim i neustavnim. Krivokapić je trebalo da potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu 27. maja, ali je u poslednjem trenutku odustao. Abazović je juče priznao da je video ugovor i potvrdio da je ispravljeno sve što je bilo sporno u tom dokumentu.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Knezevic Zoran

pre 2 godine

Nije kriv Abazović. Niko od njega, kao genetskog srbomrsca ništa drugo osim "noža u ledja" i ne očekuje. Zdravko Krivokapić je "Juda", da ne kažem "Trojanski konj", sa kojim treba prekinuti bilo kakve kontakte, ako ih je uopšte i bilo. Parlamentarne stranke na vlasti u Crnoj Gori treba da sruše ovu vladu, po cenu da se vrati Milo Djukanović. On je srbomrzac i neprijatelj svega što je srpsko u Crnoj Gori, on je djavo, koji bi zarad vlasti izdao "pod zakup" i rodjenu majku ali, barem se ne krije iza maski kakve koristi gospodin Krivokapić. Neverovatan čovek. Ketman poput svojih prijatelja arnauta.

milankukic

pre 2 godine

demokranski front treba odmah da vide sa Becicem dali je za promene ili ne i da sruse vladu u kojoj sve odluke donosi "DRTAN"Abazovic jer ko veruje siptaru taj je obro bostan nas je to skupo kostalo a vidi se i u Makedoniji sta rade siptari ako tako nastave ode i Grcka videcete to Duboka drzava u A merici polako a sigurno ostvaruje

srba

pre 2 godine

Valjda je svima jasno da Crnom Gorom upravlja Abazovic - sa najmanjim brojem izabranih poslanika - a Krivokapic je tu samo da zastupa njegove stavove, pocev od izbora clanova vlade, rezolucije o genocidu, saradnje sa Kosovom, posete Srebrenici i Oluji, pa sada i izmene Ugovora sa SPC. Ne krivim ni Abazovica ni Krivokapica vec iskljucivo celnike DF-a koji su izdali Srbe i zarad svojih licnih interesa ne zele da sruse ovu vladu vec i dalje cute i prihvataju ovu bruku. Da Mandic, Knezevic i Medojevic imaju i trunke obraza odavno bi otkazali podrsku ovj ovakvoj vladi.

Abazović zna ko je šef Zviceru i Belivuku?
Balkan

Abazović zna ko je šef Zviceru i Belivuku?

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović kaže da ceni izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je reč o borbi protiv organizovanog kirminala i dodaje da pretpostavlja ko je šef koji postoji između Radoja Zvicera i Veljka Belivuka o čemu je Vučić nedavno govorio, ali da ne može da se javno bavi time

05.08.2021

11:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija