• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2021

11:16

GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO, SPREMAN SAM DA ROBIJAM!

Balkan

GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO, SPREMAN SAM DA ROBIJAM!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nikada neće prihvatiti navode da se u Srebrenici dogodio genocid, te da je zarad odbrane tog stava spreman da ode na robiju

- Apsolutno bih pre birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Ođednom se sve oko toga aktualizuje i ''sada se sve zna''. Istina je jedna da genocida nije bilo - rekao je Dodik za Srpski telegraf.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna - da genocida nije bilo.

- Na sve to je Nezavisna međunarodna komisija najbolje odgovorila i to zaista treba koristiti jer je sistematizovano od ljudi čije je znanje, ali i autoritet, neosporan. Tako da, u tom pogledu, ovaj izveštaj dosta toga menja - rekao je, između ostalog, Dodik.

Podsećamo, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete u slučajevima negiranja navodnog genocida u Srebrenici, na osnovu prijava nekoliko građana a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH

Dodik je potvrdio Srni da je to uradio sam da tako rastereti muslimane koji bi mogli biti izloženi pritisku i zahtevima svojih političkih vođa, kod kojih su prema Srbima prisutna usijana osećanja i mrzotvorni stavovi, da protiv njega podnesu krivičnu prijavu.

- Da ne bi bilo pregrejanih emocija i niskih strasti iz sarajevske zagušljive političke kuhinje u kojoj se prema Srbima svakodnevno proizvodi mržnja, odlučio sam da se sam prijavim - pojasnio je Dodik, a preneo RTRS. Više o ovome možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija