• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

17.08.2021

15:28

MISTERIJA DVA SAMOUBISTVA SA MOSTA NA TARI! Devojka (20) i dečak (13) ubili su se na istom mestu i na isti način, sada je na njihovom Instragramu pronađena ista tajna poruka

Printskrin Youtube/RTS

Balkan

MISTERIJA DVA SAMOUBISTVA SA MOSTA NA TARI! Devojka (20) i dečak (13) ubili su se na istom mestu i na isti način, sada je na njihovom Instragramu pronađena ista tajna poruka

Podeli vest

M. G. (20) i V. K. (13) iz Pjevalja izvršili su samoubistvo na isti način i na istom mestu - skokom sa mosta na Tari i to u razmaku od samo nekoliko dana

Da situacija bude još bizarnija, ova dva slučaja su, po svemu sudeći na neki način povezana jer su i devojka i tinejdžer na svojim profilima na društvenim mrežama ostavili istu poruku, saznaje "Blic".

Dvadesetogodišnja M. G. 27. jula, oko 20 časova uveče, skočila je sa mosta na Tari u sigurnu smrt. Dan kasnije, njeno telo pronađeno je na obali reke Tare, u blizini Manastira Svetog arhangela Mihaila.

A onda, još jedna tragedija, dvadesetak dana kasnije. V. K (13) je pred brojnim turistima preskočio ogradu i skočio u provaliju sa visine od oko 180 metara! Samo sat vremena pre tragedije majka dečaka prijavila je njegov nestanak Centru bezbednosti Pljevlja.

Telo nesrećnog dečaka, pronađeno je dan kasnije u reci, u blizini mosta. Misterija samoubistva dve mlade osobe iz okoline istog grada, na isti način i na istom mestu tu tek počinje.

Najpre je uočeno da na Instagram profilima M. G. i V. K. stoji identična poruka "Safe place" i šest srca dugine boje. Napisano istim fontom u kockicama, redosled srca i boja je identičan. Oba profila su zaključana, ali to nije kraj bizarnostima - oboje prate isti broj ljudi - 538, ona ima 509 pratilaca, on 510.

Po nekim verovanjima, broj 538 takođe krije simbolikua - u pitanju je takozvani "anđeoski broj". Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu mnogi veruju da je 538 broj koji "priziva anđele" i pomaže da se prebrode teški tenuci.

"Safe place" (Sigurno mesto) je nacionalni program za mlade do 21 godinu kojima je potrebna neka vrste pomoći ili podrške. Pod istim imenom postoji i organizacija koja se bavi pravima LGBTQ osoba i fraza "Safe place" je napisana na njihovom logou duginih boja - gotovo identičnog redosleda kao boje srca koja su na njihovim profilima.

Istraga o samoubistvima dvoje mladih u Crnoj Gori još je u toku.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija