• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2021

12:59

"DA NE BIDE DOCNA UTRE"! Makedonci na nogama, krupne stvari se dešavaju na samo 5 km od Skoplja, najavljen MASOVNI PROTEST! /FOTO/

Balkan

"DA NE BIDE DOCNA UTRE"! Makedonci na nogama, krupne stvari se dešavaju na samo 5 km od Skoplja, najavljen MASOVNI PROTEST! /FOTO/

Podeli vest

Na društvenim mrežama se za danas popodne kod sela Bardovci najavljuje masovni protest protiv izgradnje prihvatnog centra za strance

Dokumenti koji se već nekoliko dana dele na društvenim mrežama, a koji pokazuju da Agencija za prostorno planiranje radi na planu izgradnje prihvatnog centra za strance, su autentični.

Zvaničnici agencije potvrdili su ovu informaciju za domaće medije i kažu da oni, kao organ nadležan za prostorno planiranje, samo sprovode nalog koji su dobili od vlade.

Prihvatni centar, prema dokumentima, nalazi se u blizini sela Bardovci u blizini kružnog puta i samo 2 km od aerodroma Stenkovec. Mesto je sada ograđeno bodljikavom žicom i visokom ogradom, a unutra ima još napuštenih zgrada. Ovo je lokacija na kojoj će, prema podacima Agencije za prostorno planiranje, uskoro niknuti prihvatni centar za strance. Detalji nisu poznati, osim da se radi o dvadesetak zgrada i hangara koji se prostiru na nekoliko hiljada kvadratnih metara.

Foto: FAcebookPrintscreen

Centar će biti u nadležnosti ministarstva unutrašnjih poslova. Odatle objašnjavaju da je reč o izgradnji novog objekta koji će zameniti postojeći prihvatni centar za strance, koji se od 2005. godine nalazi u Gazi Babi.

Zbog toga je za danas zakazan masovni protest jer je javnost u strahu da makedonska vlada priprema naseljavanje migranata u Makedoniji.

- Protesti su organizovani sa zahtevom da se promeni lokacija izgradnje centra za migrante i protiv njihovog naseljavanja u Makedoniji - objašnjava jedan od učesnika najavljenog protesta za Informer.rs.

Kako nam je objašnjeno, planirana izgradnja prihvatnog centra je kod sela Bardovci koje se nalazi na 5 kilometara od centra Skoplja.

Ključna dilema koja je izazvala burne reakcije u javnosti, niz spekulacija, pa čak i širenje panike, jeste da li je prihvatni centar za strance isto što i izbeglički kamp.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki

pre 2 godine

Nema blage veze sa zivotom, centar koji se gradi je centar MVR-a ( policije) za strance ( zrtve trgovine belim robljem, one koji zatraze azil u makedoniji, one pred deportacijom u drugu zemlju.....) kakve imate u svakoj normalnoj zemlji, ali lako je napaliti "nepismenu raju" ( koje nazalost u Makedoniji ima koliko hocete jer im je obrazovni sistem unisten " reformama"za vreme vladavine VMRO-a, celih 11 godina), inace centar je pored psihijatarske bolnice u Bardovcima (za teze slucajeve).... tako da ce ti protesi biti samo obicno glupiranje.

BUGARSKI EKSPERT ŽESTOKO UDARIO NA SRBIJU! "Makedonija ne može u EU zbog - Beograda! iza njega stoji jedna druga sila..." Šta reći, napad je najbolja odbrana...
Planeta

BUGARSKI EKSPERT ŽESTOKO UDARIO NA SRBIJU! "Makedonija ne može u EU zbog - Beograda! iza njega stoji jedna druga sila..." Šta reći, napad je najbolja odbrana...

Skopski političari grade u svojoj državi novi „kineski zid“, podržavajući nacrte zakona koji se tiču odnosa sa Bugarskom, rekao je bugarski ekspert zajedničke bugarsko-makedonske komisije Kiril Topalov, komentarišući nedavnu odluku makedonskog parlamenta kojom se zabranjuje da makedonska nacija i jezik budu predmet pregovora sa Bugarskom

18.08.2021

13:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija