• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

31.08.2021

13:59

SPREMA SE TOTALNI HAOS U BiH! DŽAFEROVIĆ OD ŠMITA TRAŽI DA POKRENE - SMENU DODIKA!

Beta

Balkan

SPREMA SE TOTALNI HAOS U BiH! DŽAFEROVIĆ OD ŠMITA TRAŽI DA POKRENE - SMENU DODIKA!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović pozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se, kako kaže, odblokirao rad kolektivnog šefa države

Džaferović je nakon današnje sednice Predsedništva BiH, kojoj je prisustvovao Dodik, rekao da je srpski član Predsedništva protiv svih tačaka, a da su na dnevnom redu bile uglavnom one vezane za spoljnu politiku i bezbednost.

“Nismo usvojili nijednu odluku. Većina tačaka dnevnog reda su se odnosile na spoljnu politiku, tu je gospodin Dodik glasao protiv, one idu u drugi krug glasanja. Za tačke koje se tiču bezbednosti potreban je konsenzus”, rekao je Džaferović novinarima u Sarajevu, preneli su sarajevski mediji.

On je rekao da očekuje reakciju međunarodne zajednice budući da se, kako kaže, radi o blokadi.

“Radi se o očiglednoj blokadi Predsedništva. Nismo mogli imenovati ambasadore, dati agremane ambasadorima drugih zemalja. Radi se, osim blokade i o svojevrsnoj zloupotrebi”, rekao je Džaferović i dodao:

"Očekujem od visokog predstavnika da pomogne BiH da profunkcioniše, uključujući i smenu (Dodika)”, zaključio je Džaferović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Da li je kso neko iznenadjen da zemlje potpisnice Dejtonskog Sporazuma ignorisu sam sporazum .. tuzno je ovo .. a Srbina porucujem da spreme oruzje za odbranu ..

Pera

pre 2 godine

ahahhaha .. dace mu moja baba 100 dinara . .za uzinu ..

zoran

pre 2 godine

I treba da ga smene..prima platu a blokira rad organa u kojem radi, logično. Prvi je pričao da se desio genocid u Srebrenici, priznao odluke Haškog suda, enormno se obogatio na račun srbovanja i uvlači Srbiju u probleme. Običan privatnik i tajkun koji širi biznis u Srbiji.

Baća

pre 2 godine

E, jes ti komentar, kao da ga je pisao Điki. Svako od članova Predsedništva ima pravo da spreči preglasavanje ako to ide na štetu bilo kog naroda. Bošnjaci opet pokušavaju da silom nešto urade, a kako se to završilo devedesetih godina, znamo. Ako misle da će ovi što su zbrisali iz Avganistana sada da ratuju za njih, grdno se varaju. Po meni, Bosna ide ka faktičkom raspadu.

Baća

pre 2 godine

Očigledno je šta žele Izetbegović i Džaferović. Da odlučuju bez Srba. Dodika Šmit ne može legalno da smeni jer ga nije postavio SB UN. Ako to i pokuša, Srpska treba mirno da proglasi samostalnost. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.

Milo

pre 2 godine

Dodo, ne daj se, nemoj pokleknuti pred bišnjacima i njihovim prijateljima tj. pred američkim i zapadno-evropskim kolonijalistima. Ta njihova mržnja osjeća se u zraku kao palež posle požara, kao smrad posle čišćenja septika. U prvu si Dodo, i samo istina će na kraju pobuditi.

Zagor

pre 2 godine

Kakav haos.Mile Laktašenko polako odlazi pa pravi dramu!

Dejdzamen

pre 2 godine

Šmit nema legitimitet od SB UN da ovlašćuje i razvlašćuje,narod to može,srlski narod koji mu je dao glas ili on sam da se povuče. Bolje pričaj o ratnim zločincima koji su pobili silnu srbadiju širom Bosne,na nas kukate a mi dali 3 predsednika i 7-8 generala,a vi? šta ste vi dali ? Gde je pravda za srpske žrtve?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija