• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2021

17:49

/Foto/ Otkriveno ko je pilot koji je patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija prebacio na Cetinje!

printscreen

Balkan

/Foto/ Otkriveno ko je pilot koji je patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija prebacio na Cetinje!

Podeli vest

Mitropolit je ranije rekao da su samo bili obavešteni da je "helikopter spreman"

Glavna vest u regionu proteklih dana jesu događanja u Crnoj Gori i ustoličenje mitropolita Joanikija. Ceremonija u Cetinjskom manastiru je, nažalost, obeležena i neredima koja su se u nedelju odigrala ispred svetinje.

Građani koji se protive ustoličenju su od subote počeli da protestuju na Dvorskom trgu, a potom su i blokirali sve puteve ka Cetinju. U nedelju je došlo do brojnih okršaja sa policijom - letele su kamenice, Molotovljevi kokteli, petarde i suzavci.

Kako se do Cetinja nije moglo, patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije su helikopterom prebačeni do manastira, dok je sveštenstvo koje je trebalo da prisustvuje ustoličenju ostalo u Podgorici.

Poglava SPC i mitropolit crnogorsko-primorski su od letelice do crkve sprovedeni pod pancirnim ćebetom i okruženi specijalcima sa teškim naoružanjem. Nakon što je ustoličenje završeno, otkriveno je da je život patrijarha bio ugrožen, ali i da su dvojica pilota odbila da prevezu Porfirija i Joanikija do Cetinjskog manastira.

 

 

Otkako se pojavila vest da su piloti odbili zadatak, svi su se zapitali ko je na kraju pristao da patrijarha i mitropolita preveze.

Fotografija pilota sada je objavljena je na Fejsbuk profilu portala Info-050.

U postu se navodi da je Bjelopoljac Nenad Dubljević upravljao helikopterom u kom su bili patrijarh i mitropolit u nedelju na Cetinju, a u komentarima su se samo nizale pohvale.

"Bog te blagoslovio najlepšim blagoslovom", "Bog mu svaku sreću dao", nizali su se komentari.

Podsetimo, mitropolit Joanikije je ranije danas da je uoči ustoličenja bio u kontaktu sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, ali ne u momentu kada je krenuo helikopterom na Cetinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija