• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.09.2021

12:03

PA OVAJ JE NAČISTO PROLUPAO! Bakir optužio Srbiju za agresivni nacionalizam, Srbi mu krivi za stanje u BiH!

Tanjug

Balkan

PA OVAJ JE NAČISTO PROLUPAO! Bakir optužio Srbiju za agresivni nacionalizam, Srbi mu krivi za stanje u BiH!

Podeli vest

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u Ključu da različiti faktori utiču na napredak Bosne i Hercegovine, poput kretanja u svetu i stanja u Evropskoj uniji, dodavši da na stanje u BiH utiče i postojanje, kako je rekao, agresivnog nacionalizma u susednoj Srbiji

Govoreći o pretnjama opstanku BiH, Izetbegović je kazao da i velike sile neće dopustiti da "uspeju planovi onih koji su pravili zločine i koji i danas provode destruktivnu politiku".
On je ocenio da su predstavnici međunarodne zajednice u BiH postali odlučniji, navodeći da je to "posledica delovanja SDA".


Izetbegović tvrdi da je SDA zaslužna za to što je bivši Visoki predstavnik Valentin Incko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

Dodao je da će se u narednom periodu videti da li će se Tužilaštvo BiH "usuditi da krene na (srpskog člana Predsedništva BiH) Milorada Dodika", protiv kojeg su već podnete krivične prijave za negiranje genocida.

- Videćemo hoće li se usuditi krenuti na Dodika. Sve se svodi na to da na nama (Bošnjacima) vežbaju mišiće - kazao je Izetbegović, dodavši da Tužilaštvo BiH nije procesuiralo mnogobrojne afere u RS, a da radi na aferama u Federaciji BiH, u kojima su optuženi visoki funkcioneri SDA.

Govoreći o odnosima Bošnjaka i Hrvata, lider SDA je ocenio da je potrebno da se ti odnosi unaprede.

Naglasio je i važnost takozvanog četvrtog političkog stuba u BiH, a to su građanske i levičarske stranke.

Izetbegović je još naveo da su Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i Hrvatska demokratska (HDZ) BiH Dragana Čovića u defanzivi, a da SDA "ima snagu i da će se obračunati sa onima koji prave probleme u BiH".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Које небулозе прича овај човек !

Loznica

pre 2 godine

Oni samo kmece o Srbiji i veliko Srpskim idejama. Alo ljudi rat je zavrsen odavno, ne silujte narod vise. Ocigledno susedi ne mogu da se pomire sa cinjenicom da Srbija napreduje silovito.

laki

pre 2 godine

Da Kukanjac nije pustio tvog oca mnogi zi vjti bi bili s oaseni i vojnika JNA a i Bosnjaka. Mnogo ore bi se sve zavrsilo. A i ti bi bio manji od makovog zrna i be bi se ovako proseravao, Bakire janicaru.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija