• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.09.2021

15:00

BEZ ODLUKE O DELEGACIJI BIH U UN Komšić u Njujork otišao u privatnu posetu

Printscreen/ATV

Balkan

BEZ ODLUKE O DELEGACIJI BIH U UN Komšić u Njujork otišao u privatnu posetu

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je danas da je predsedavajući Željko Komšić samovoljno otišao u Njujork na sednicu Generalne skupštine UN, da je tamo u privatnoj poseti i da ne može da predstavlja BiH, kao i da je o tome obavestio Generalnog sekreta GS UN

Dodik je istakao da taj Komšićev postupak pokazuje da u BiH vlada haos.

Predsedništvo nije donelo odluku o slanju delegacije BiH na sednicu Generalne skupštine UN, rekao je Dodik.

- Željko Komšić je tamo u privatnoj poseti i odbacujem bilo kakavu mogućnost da on predstavlja BiH. Radi se zloupotrebi i kršenju Ustava, kao i Poslovnika o radu Predsjedništva BiH - rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

- U delegaciji nema Srba. Niko iz mog kabineta nije otišao u Njujork. Komšić nije ozbiljan političar, jer bi poštovao odluke, ovako ide sam bez ikakvih instrukcija iz Predsedništva BiH - poručio je Dodik.

Foto: PrintscreenYoutube


On je rekao da su sve članice UN dobile njegovo pismo u kome se navodi da Komšić ne predstavlja stavove BiH.

- Pošto vidim da se govori o mogućnosti da se on obrati, to govori da se generalni sekretar UN, ako se to desi, upetljao u raspad BiH, jer ignoriše Ustav i Poslovnik o radu Predsedništva BiH - naveo je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srba

pre 2 godine

Milorade, Milorade, pa naravno da ce da se obrati. Zar si prespavao cinjenicu da je UN postala produzena ruka NATO-a? Zar si zaboravio da su sva desavanja na prostoru bivse SFRJ bila pod budnim okom UN-a. Pogrom u Hrvatskoj se desio uz prisustvo i odobravanje snaga UN koje su bile prisutne, u BiH su takodje snage UN bile prisutne i aktivno ucestvovale protiv srba, na KiM je pogrom srba 11. marta ucinjen uz prisustvo misije UN-a! Da li si ikada cuo da je neko iz UN-a osudio bilo koji od tih dogadjaja? Uvek su krivili srbe. Pa i proslog puta si ih obavestio da BiH nema predstavnika na savetu bezbednosti UN pa mu je omoguceno da pljuje po srbima u RS i Srbiji. Odakle ti uopste pomisao da ce sada zabraniti da se obrati neko ko ce pljuvati po nama?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija