• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

21.09.2021

09:24

NOVI SKANDALOZNI NAPAD MILANOVIĆA NA SRBIJU I VUČIĆA!

Balkan

NOVI SKANDALOZNI NAPAD MILANOVIĆA NA SRBIJU I VUČIĆA!

Podeli vest

Predsednik Zoran Milanović je u Njujorku na predavanju na Kolumbija univerzitetu klevetao Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kritikovao Evropsku uniju

Milanović je uoči današnje sednice Saveta bezbednosti održao predavanje na ovom univerzitetu i za Srbiju rekao da je "prepreka" i "najteže" to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić "bio jedan od najistaknutijih ratnih huškaca 90-ih", prenela je zagrebačka N1 tv.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija "nema snažnu nameru" da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija "snažno trude i bore". Dodao je da je Srbija pristupne pregovore započela 2014. godine i da je do sada otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Rekao je da zemlje jugoistočne Evrope teže članstvu u EU, ali da ne misli da nisu sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju. Crna Gora je, prema njegovom mišljenu najbliže EU sa 33 otvorena poglavlja, a Severna Makedonija je, dodao je, dobila status kandidatkinje EU-a 2005., godinu i po dana nakon Hrvatske, a Hrvatska je već osam godina clanica EU-a.

"Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni su kandidati", rekao je Milanović.

Milanović je kritikovao Evropsku uniju koju je nazvao "najkompleksinijim poitičkim udruženjem u istoriji čovečanstva, koje vode birokrate.

Za Hrvatsku je najvažnije pitanje šta će biti sa EU u narednih 10 godina, kao i da se uspeh hrvatskog članstvo u Uniji meri samo izvlačenjem novca iz evropskih fondova.

“EU je verovatno najkompleksnije politicko udruženje u istoriji čovečanstva. Teško je njime upravljati, nedostaje politicke legitimnosti jer ga većinom vode birokrati", rekao je, između ostalog, Milanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dule

pre 2 godine

Svi koji malo bolje poznaju Hrvatskog predsednika Milanovica, reci ce da je on jedan obicni Zagrebacki ulicni dziber.

Dara iz Karlobaga

pre 2 godine

Nego, ko nas to zavadi? Pa, gde je to vekovno srpsko more, na koje Četnici i vizantijsko krivoslavlje ne izbiše, ni 40ih ni 90ih? A za koje ćute čke četničke kukavičke, kojima je Oluja tako maestralno zatvorila usta, da ga ne pomonju od 95g. Evo da se malo setite, pošto ćutite.. Croatia Karlobag from the air- youtube

Jeremić

pre 2 godine

Milanović se isključivo zauzima da svijet što prije u cijelosti shvati,da Crnu Goru hitno treba da odsječe od Srbije i Rusije! Inače,u suprotnom će zapad za 3-4 godine ponovno morati bombardirati Beograd,a da Vučić tada bježi u Moskvu vršeći nuždu u hlače,od straha... U Hrvatskoj ima vic,da čim se Vučiću pomene heroj Ante Gotovina,Vučić odmah dobija napade panike!

Cesare

pre 2 godine

Milanović majstor razmontirao Putina i njegove zločeste namjere koje je planirao preko smotanog Vučića da izvede sa Crnom Gorom,a kako bi ruska flota opet imala izlaz na Mediteran... Milanović,taj vrlo uspješan đak legendarnog heroja Ante Gotovine opet daje lekcije Šešeljevom asistentu Vučiću,kao što je i Ante Gotovina podučavao generaciju hrvatskih nadarenih i uspješnih političara,kao što je i Milanović,da Srbiju izvede na pravi put.demokracija,rad,red i disciplina,je formula uspjeha! Sve ostalo su stoljetne zablude Srba,koji bi ležeći dijelili tuđi novac i krali tuđe teritorije... Uvijek su se Srbi sramotili i još im nije dovoljno,već uz Vučića očekuju progres Srbije,dok mladi Srbi zarađuju kruh u Hrvatskoj i uče se disciplini,radu i poštenju! Bravo majstore Milanoviću,presjekao si sve isplanirane trikove Putina,a osramotio i urinirao bijednog Vučića i njegove pulene Vulina i Dodika!

Net

pre 2 godine

A šta je to krivo rekao Milanović? A evo nešto šta vi ne govorite, a puno je bitnije od ovih gluposti koje pišete: VELIKA ANALIZA Srbija je dvostruko siromašnija od Hrvatske!

Bedepe

pre 2 godine

Kako je moguće da duplo manja Hrvatska i posle 2/3 porušene i obnovljene zemlje, već 30g ima veći BDP od Srbije(A tek plate i penzije), a da za to svi srpski mediji ćute, iako Vučić već 2g ispire narodu mozak da ga stiže, a neće ga stići dok je živ... MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa.

Gedza

pre 2 godine

u pravu je nije bolestan... bolestan si ti koji citas ovo smece i gledas pink. Pogledaj malo druge izvore i bice ti jasno...

Ronin

pre 2 godine

HR jedna od najsiromasnijih clanica EU, bravo bas ste super, ne pomaze vam ni more ni euri od EU.

Stevi7_

pre 2 godine

Srpski radnici dolaze raditi u Hrvatsku za 4 puta veću plaću,od one koje primaju u Srbiji! Milanović, tugu ljudsku Vučića, uopće niti kleveće niti ima potrebe,on samo rezimira Vučićeve trikove,koje kao naloge dobija iz Moskve... To je ponavljanje "razreda" Srbije,za lekcije,koje iz 90-tih,kada su sramno do koljene potučeni i bježali iz Hrvatske od straha praveći nuždu u hlače,to je Vučićev problem... Valjda jednog lijepog dana i Srbija postane civilizirana zemlje i članica svjetskih centara kulture i demokracije,a srpski radnici ne budu morali više dolaziti zarađivati kruh u Hrvatskoj...

Mili

pre 2 godine

Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana, a Crnogorci svojataju svoj manastir iz Cetinja, Albanci svojataju svoje granične prelaze na severu Kosova... a jadnih li Srba koji to sve gledaju i mogu samo da kukaju i kmeče, kako to i rade od 95g..? Možete li verovati da u Hrvatskoj nije bilo NITI JEDNE srpske zastave na Vučićevo huškanje, niti jedne kazne da se puni državna kasa? Kako ih Oluja naučila pameti, a? Očito će morati i Crnogorci i Albanci da svoje Srbe tako dovedu u red ili u kolone? Hrvati u Srbiji da na Dan domovinske zahvalnosti i Oluje dignu svoje zastave jer im to sada omogućio Vučić! Nije vam ovo 91g sada su sve komšije naoružane i za dom spremne, a niko više neće biti toliko dobar ko krivousti Franjo, da pušta žive Srbe u kolonama da glume etničko čišćenje, namesto da budu kolateralne žrtve.

Ronin

pre 2 godine

Dobro si zakljucio dosla su druga vremena, ali losija za vas hrvate i vasu bracu po oruzju. Jos ce da se vijori trobojka sa Kninske tvrdzave a cela hr videce se sa zagrebacke katedrale, samo polako sve u svoje vreme, zapamti to. Do skoro sam mislio da ja to necu doziviti ali sam znao da moja deca sigurno hoce, a sada vidim da cu ja sa svojih 45 godina i to da dozivim. Vreme radi za nas a ne za vas.

Istina

pre 2 godine

Hrvatski predsednik Zoran Milanović vodi poreklo iz Svilajnca! On lično nije ni čist Hrvat ni čist Srbin, između dva sveta, ali više glumi Hrvata!

Aha

pre 2 godine

Samo u Srbiji iznosenje cinjenica zovemo - klevetanje.

milankukic

pre 2 godine

ko cemu baba Milanovic o Srbima jer poludeo od zavisti i nezna šta lupeta ikad nebi ušli u E.U.da nije u to vreme blo izdajnicke vlade koja je dala zeleno svetlo da Srbija nema nikakvih potraživanja od ustaške države i on lupa za susedne države ko je ko

Joker

pre 2 godine

Milanoviću bivši Srbine znamo da su po nas najgori poustašeni Srbi po cenogorčeni Srbi poarbanašeni Srbi,tako da tvoje lupetanje nema težinu ama baš nikakvu.

Ranka

pre 2 godine

Milanoviću,pogledaj se u ogledalo. Ti si opsednut Srbijom i Vučićem. Nije tebi lako.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija