• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

05.10.2021

10:10

U TOKU JE  FRONTALNI NAPAD NA SRPSKI NAROD, SRPSKA MORA DA VRATI VOJSKU! Dodik o otkazivanju vojne vežbe sa Srbijom na Manjači!

Balkan

U TOKU JE FRONTALNI NAPAD NA SRPSKI NAROD, SRPSKA MORA DA VRATI VOJSKU! Dodik o otkazivanju vojne vežbe sa Srbijom na Manjači!

Podeli vest

Povodom jednostrane odluke ministra odbrane u Savetu ministara Sifeta Podžića, o odgađanju zajedničke vojne vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH koja je trebalo da bude održana na Manjači krajem sedmice, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Podžić ovim učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i ovlašćenja

Ovo je, ističe, frontalni napad na Srbiju i srpski narod, njegova prava i njegove interese.

- Podžić nije imao ovlašćenje Predsedništva i time je učinio krivično delo zloupotrebe nadležnosti i na taj način će biti tretirano ovo pitanje. S druge strane, ovo je čisti akt mržnje prema srpskom narodu i Srbiji kao državi. Sve vreme se pokušava, nakon donošenja odluke u Predsedništvu, da se opstruiše ovakva odluka i sada potpuno neovlašćeno, navodeći razloge koji ne stoje - naveo je Dodik za RTRS.

Podžić je, kaže Dodik, pokušao da izmanipuliše javnost i verovatno pod političkim uticajem predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Šefika Džaferovića, donese jednu takvu nezakonitu odluku.

- Žao mi je zbog toga. Očigledno da će ovo dovesti do usložnjavanja kompletnih odnosa, još dodatno na nivou BiH - ocenio je Dodik.

Dodik ističe da je „očigledno da je ovo frontalni napad na srpski narod i njegova prava i njegove interese, a naš interes i pravo je bilo da uživamo u vojnoj zajedničkoj vojnoj vežbi".

PALMER I ESKOBAR NISU USPELI, SRBE NISU PREVARILI! Srđa Trifković o pozadini dolaska amerčikih birokrtačića u BiH!

Ovo je, naglašava on, apsolutno upereno protiv svega što je srpsko, "jer se Podžić predstavlja kao ministar odbrane BiH i time je pokazao uski pristup problemima u BiH".

- I ovo me samo ohrabruje u nastojanju da će Republika Srpska shvatiti da je neophodno da povučemo našu saglasnost o formiranju Oružanih snaga BiH i da vratimo našu nadležnost u okvire Srpske vezano za vojsku i da pristupimo formiranju Vojske Republike Srpske u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Republike Srpske - istakao je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Sada se, kao na dlanu vidi, kako bi izgledala "građanska" BiH. "Građani" muslimanske veroispovesti i njihovi obožavaoci, poput Komšića, bi radili kako im se ćefne. Dakle, to je samo jedan providan trik. Oni misle da je Bosna njihova, a da su ostali rajetina koja mora da se podredi njihovoj volji. Ono što su izgubili ratujući protiv Srba sada bi da dobiju za zelenim stolom uz pomoć zapadnih mentora. Ja mislim da od toga nema ništa, ali izvesno je da će srpski narod možda morati da se svim sredstvima ponovo bori za svoju slobodu. Bošnjaci već prave planove o napadu na Republiku Srpsku. Naša braća sa one strane Drine, a i Srbija, moraju da imaju odgovor na te pretnje jer je očigledno da se BiH polako ali sigurno raspada institucionalno, a i vaninstitucionalno.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20