• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.10.2021

19:22 >> 19:24

Patrijarh u Republici Srpskoj! VI STE DOKAZ DA BOG NIJE OSTAVIO SVOJ NAROD!

TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Balkan

Patrijarh u Republici Srpskoj! VI STE DOKAZ DA BOG NIJE OSTAVIO SVOJ NAROD!

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije izjavio je danas u Banjaluci da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod

Patrijarh je ranije danas u Banjaluci započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

Zatim je, u Hramu Svete Trojice služena doksologija u čast dolaska patrijarha, prenela je RTRS.
 

Foto: Tanjug

- Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma... Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene - izjavio je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

On je izjavio da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku - divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.



Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

- To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo - rekao je patrijarh Porfirije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija