• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2021

16:12

/VIDEO/ SKANDAL! Komšić terao srpskog novinara da prizna "genocid" u Srebrenici - KAD GA JE ODBIO, BAHATI POLITIČAR PREKINUO INTERVJU!

Tanjug printscreen

Balkan

/VIDEO/ SKANDAL! Komšić terao srpskog novinara da prizna "genocid" u Srebrenici - KAD GA JE ODBIO, BAHATI POLITIČAR PREKINUO INTERVJU!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić danas je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio zahtev Komšića da "prizna" da se u Srebrenici desio genocid


To je je bio Komšićev razlog da demonstarativno prekine intervju koji je do tada tekao u polemičkom, ali korektnom tonu.


Incident se dogodio nakon pitanja o zahtevu za vraćanje dejtonskih nadležnosti Republici Srpskoj na šta je Komšić između ostalog uzvratio: "O čemu mi onda pričamo?! Na šta treba da se svede ovo? Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?"

Na konstatciju novinara da su zločini činjeni na obe strane Komšić je uzvratio: "Zlocini su činjeni. Genocid je presuđen za vojsku Republike Srpske i MUP Republike Srpske. Zločina je bilo svakako. Samo sa jednom reazlikom - u težini tih zločina i to Vam nismo rekli mi nego međunarodni sud".

Onda se dijalog zaoštrio:

Novinar: U tom smislu su žrtve i na jednoj i na drugoj strani...

Komšić: Sve su žrtve nevine i iste za mene, ali genocid je genocid. O tome ne možemo diskutovati. Ako smo iole ljudi. Ako hoćemo da manipulišemo time možemo ući i u tu priču.

Novinar: Nema potrebe ni za kakvim manipulacijama.

Komšić: Genocid je genocid. Slažete li se? Presuđeno je.

Novinar: Ja se neću složiti sa tom konstatacijom.

Komšić: A zasto se nećete složiti sa tom konstatacijom?

Novinar: Ali moj stav nije ni bitan.

Komšić: Ne, ne... Jako je bitan. Zašto se nećete složiti sa tom konstatacijom?

Novinar: Da je strašan zločin počinjen...

Komšić: Ne. genocid je počinjen. Tako piše u presudama međunarodnog suda. Genocid. Nije strašan zlocin, strašni su neki drugi zločini, a ovo je genocid.

Novinar: To je vaš stav...

Komšić: Nije to moj stav. To piše u presudama.

Novinar: Sa kojima ste vi saglasni?

Komšić: A vi niste?

Novinar: Ja sa tom presudom nisam saglasan.

Komšić: Onda ćete morati sa nekim drugim da radite ovaj intervju...

Vidno uzrujan skinuo je bubicu i ustajući od stola dodao: "Uživajte u Sarajevu".



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hag

pre 2 godine

ha ha ha Komšić Kralj!!! Pazi novinara....on ne priznaje presude medjunarodnog suda???!!!Koji retard!!! Koga boli qrac šta ti prznaješ???? Isti taj sud donio je i rezoluciju vezanu za Kosovo....to priznaje srbija i uvijek se pozova na to....a kada isti organ Sud formiran od strane VSUN.a,donese presudu koja se ne svidja srbima....onda ne priznaju....he he he neTJe da moze :) JBG...Komšić je ratnik....teško je takvima pričati s pi.kama!

Zaostrog2

pre 2 godine

Koliko je poznato da u UN drzave koje priznaju gen., a isto tako i velike sile koje odluce da je bio gen, takve drzave se mogu ponistiti i ukinuti?? sta se dogadja na Balkanu pisati ce Istorija. Ko kome, i sta se dogadja znaju oni sto treba da znaju.

ChuChu

pre 2 godine

Genocid ili ne, to je manji srpski problem, problem je što su u Srbiji ljudi koji su počinili strašan zločin i dalje heroji i ideali i uzori za ponašanje i vaspitavanje a još je veći problem što to niko ovde ne shvata i zato je ovo društvo tu gde jeste i neće se nikada pomaknuti nigde...

Zeljka C

pre 2 godine

Ispravno je postupio Predsjednik Komšić. Sviđalo se to nekome ili ne , ja ću citirati Predjsenika Dodika" ja znam šta se u Srebrenici dogodilo, genocid, to je presudio međunarodni sud u Hagu". Neka ovaj novinar ode u Izrael i neka pokuša negirati istorijske činjenice tamo , ne bi se dobro proveo, zaradio bi zatvora. Ovako dođe u Sarajevo izazove skandal, a onda optužujete Komšića za skandal zato što ne želi nastaviti intervju sa novinarom koji, uzgred , krši i zakon na nivou BiH o negiranju ratnih zločina.... Trebao je samo još glorifikivati Ratka, i reći ono što misli o njemu, a to je da je heroj i sve to u gradu u kojem je od istog tog heroja poginulo prekob14.000 sarajlija od toga 1200 djece. Ja junaka i ...... brisite komentar, slobodno, to neće biti incident....

sombor

pre 2 godine

Pa ja neznam zastoje ovaj novinar raspravljao sa ovom budalom on je trebo prvi da ustane cim je spomenuo genocid jer tojim je sva politika koju vode dabi zadrzali neki pojen u politici

Rade R

pre 2 godine

To je bre jedno đubre! Koga briga šta on misli! KRETEN!!!

miroljub

pre 2 godine

Sto posto sam siguran da ovaj ustaša i nezna šta je genocid.Tup i glup i nije toliko strašno ali blesav, jezivo.

Savo

pre 2 godine

Da prostite , koga još zabole briga za Komšića. Još kao dete je bio nadobudni kompleksaš.

Zoran

pre 2 godine

Komšiću da li si ti saglasan da je u hrvatskoj bio genocid nad Srbima?

Zagor

pre 2 godine

Taj majmun,a ne novinar,trebao je biti uhapšen odmah na izlasku iz zgrade jer je počinio krivično djelo propisano Zakonom o zabrani negiranja genocida...ali merhametli Bošnjaci opet pustili.Zatvoriti majmuna,odrediti pritvor obzirom da je strani državljanin,i odmah izvesti pred sud. U srbiji nek krši zakon i jede govna!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija