• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

24.11.2021

18:09

CRNA GORA NA NOGAMA, KO JE PATRIJARHA PORFIRIJA I MITROPOLITA JONIKIJA HTEO DA PRERUŠI U MEDICIARE, KAKO BI PROŠLI BELVEDER! Krivokapić i šef policije odbili da pričaju o tome!

Tanjug/Zoran Žestić

Balkan

CRNA GORA NA NOGAMA, KO JE PATRIJARHA PORFIRIJA I MITROPOLITA JONIKIJA HTEO DA PRERUŠI U MEDICIARE, KAKO BI PROŠLI BELVEDER! Krivokapić i šef policije odbili da pričaju o tome!

Podeli vest

Premijer Zdravko Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović se nisu pojavili na kontrolnom saslušanju Odbora za bezbednost i odbranu

Krivokapić je uputio dopis da se neće odazvati, jer odluka Odbora o kontrolnom saslušanju predsjednika Vlade nije u skladu sa Zakonom i Ustavom, ali ni na poslovniku Skupštine.

Ministar Sekulović je kazao da neće prisustovati sednici jer i premijer ne prisustvuje.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da je tu ministarka Olivera Injac koja će govoriti o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu".

Knežević je kazao da premijer pokušava da derogira značaj ovog odbora i parlamenta, ali i svoju funkciju.

- Kad dođe do promene Tužilaštva, obratiću im se povodom Krivokapićevog neodazivanja ovim odborima, neću o tome sada, da me ne bi optužili da sarađujem sa sadašnjim tužilaštvom - naveo je on, prenosi DAN.

Poslanik SDP-a Raško Konjević je kazao da je u svom dopisu Krivokapić naveo da nije predstavnik Vlade.

- Ja mislim da predsednik Vlade ne krši ustav po ovom osnovu, nego i po Veću za nacionalnu bezbednost. Mi ne možemo biti taoci ovakvog ponašanja Krivokapića koji ne prihvata rad Skupštinskog odbora. Ovo je jedini premijer koji misli da mu nije mesto u parlamentu - kazao je Konjević.Kako je naveo ovde je najvažnije šta se desilo, a valjalo bi da se razmotri sa ministrom Sekulovićem šta i kako se desilo, te da se obavi kontrolno saslušanje sa njim.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković kazao je da ovo nije prvi put da se Krivokapić ne odazove na pozive za kontrolna saslušanja.

- Njegovo izbegavanje je posledica toga da je on sam kršio ustav i zakon Crne Gore. Tražimo kontrolno saslušanje Sekulovića i gospođe Milačić. I u skladu sa trajanjem ove vlade treba to da odradimo u što bržem roku - dodao je.

SEKSUALNI SKANDAL TRESE FRANCUSKU! Bivši ministar OPTUŽEN ZA SILOVANJE!

Poslanik DPS-a Mevludin Nuhodžić rekao je da Zakon o parlamentarnom nadzoru kristalno jasan i ukazuje na obaveze svih onih koje pozove odbor, tj. da imaju obavezu oni koji se pozovu da prisustvuju raspravama.

- Ne vidim razlog zašto premijer nije prisustvovao. Po ustavu se zna da naš sistem vlasti funkcioniše po podeli vlasti, i da vlast počiva na ravnoteži i kontroli. Mi imamo pravo da vršimo kontrolu kao Odbor. Premijer ne poštuje parlament i odbore kao radna tela parlamenta. Njegovo nepojavljivanje nema pravno utemeljenje- dodao je poslanik DPS-a.

Poslanik SD-a Ivan Brajović kazao je da ne treba da se odustaje od poziva premijera na kontrolno saslušanje.

- Nije kompenzacija da dođe generalna sekretarka Vlade, nego je trebaolo da dođe onaj koji je dao uputstva, odnosno premijer - dodao je.

Foto: TANJUG/STR/ bg

Knežević je naveo da Odbor nije željan premijera, niti on njih, nego jer je trebaolo da bude saslušn zbog kontorverznih izjava ministra i premijera koje su bile u suprotnosti jedna drugoj.

- Ovaj odbor nije kriv što su u noći između 4. i 5. septembra vlada i bezbednosni sektor bio na ivici kolapsa. Ovaj odbor nije kriv što je Krivokapić zvao DF tada i rekao da mu se sprema državni udar - naveo je on.Knežević je kazao da se neće smiriti dok se ne utvrde sve činjenice oko ustoličenja.

- Neću se smiriti dok ne saznam da su neki ministri predlagali da se mitropolit i patrijarh maskiraju u medicinsko osoblje da u autu Hitne prođu Belveder. Ako je ovo neki ministar predlagao onda će biti jasno da se CG ne nalazi na ivici nego na provaliji. Ja ću uraditi sve da se utvrdi istina, ma koliko ona bila bolna - naveo je on.

POLJACI PUCALI IZ MITRALJEZA NA MIGRANTE?! Beloruska strana iznela uznemirujuće tvrdnje, na granici i dalje napeto!

Naveo je da će štititi ovaj odbor i graditi autoritet parlamenta.

- Ja ne mogu naterati Krivokapića da se pojavi na sednicu odbora, ali ću insistirati da se on pojavi, jer je to njegova obaveza. Prvi put čujemo da predsednik Vlade, nije predsednik Vlade - dodao je Knežević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija