• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

02.12.2021

19:58

KRIVOKAPIĆ BRUTALNO PRIZEMLJIO MILA - TI SE NEĆEŠ VRATITI! Možda je moja vlada pred padom, ali... ĐUKANOVIĆ IŠAMARAN KAO NIKAD!

Balkan

KRIVOKAPIĆ BRUTALNO PRIZEMLJIO MILA - TI SE NEĆEŠ VRATITI! Možda je moja vlada pred padom, ali... ĐUKANOVIĆ IŠAMARAN KAO NIKAD!

Podeli vest

Poslednjih dana svedočimo horskom naricanju predsednika DPS-a (na korak od ostavke) - M.Đ., bivšeg potpredsednika i poslanika - D.M. (u dubokoj ostavci) i nekolicine „taster" partijskih omladinaca i gestikulirajućih prototipa svoga gospodara, kako pokušavaju održati u životu ideju o navodnom političkom uskrsnuću DPS

Iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića, reagovali su na najave predstavnika palog režima da imaju većinu za izglasavanje nepoverenja Vladi.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno.

"Poslednjih dana svedočimo horskom naricanju predsednika DPS-a (na korak od ostavke) - M. Đ., bivšeg potpredsednika i poslanika - D. M. (u dubokoj ostavci) i nekolicine "taster" partijskih omladinaca i gestikulirajućih prototipa svoga gospodara, kako pokušavaju održati u životu ideju o navodnom političkom uskrsnuću DPS.

Predsednik DPS-a (na korak od ostavke) nam poručuje kako je vreme ove Vlade „vreme propadanja Crne Gore". Po strani što Svetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj procenjuju da će rast crnogorske ekonomije u ovoj godini biti najveći u Evropi - između 12 i 13%; po strani što je ova Vlada pripremila program koji će omogućiti minimalnu zaradu od 450 evra i prosečnu platu od 700 evea; po strani to što je zahvaljujući hedžing aranžmanu sa dve evropske i dve američke banke, ova Vlada zaštitila državu od valutnog rizika, u koji je dovedena zahvaljujući DPS-u, te smanjila kreditnu kamatu za autoput sa 2% u dolarima na 0,88% u evrima; po strani to što je ova Vlada, u desetinama slučajeva, zaštitila državu i građane od porodičnih monopola, nepotizma i štetočinstava prethodne vlasti…

Dakle, po strani sve navedeno, naspram burlesknog pozivanja predsednika DPS-a (na korak od ostavke) na Izveštaj Evropske komisije (!) koji - zamislite - u prvi plan ističe sramotnu aferu „Koverta?, čiji su glavni akteri upravo on i generalni sekretar njegove službe, bivši gradonačelnik Podgorice - M.S. Miriše na licemerje? Podsećanja radi, predsednik DPS-a (na korak od ostavke) je isti onaj čovjek koji je u poslednjih godinu dana, sve svoje resurse upregnuo u svrhu propagandne podvale da je ova Vlada „proruska i antizapadna?.

AMERI POBESNELI NA LUKAŠENKA, JER PODRŽAVA I PUTINA, A NE NJIH! Šta reći, dijagnoza za ovakav "kvrc u glavi" ne postoji!

Međutim, čitajući Izveštaj Evropske komisije, M. Đ. verovatno zažmuri ili okrene glavu (?) kada dođe do dela u kom je decidno zapisano da je vanjska politika Crne Gore u potpunosti - dakle stoprocentno - usklađena sa vanjsko-bezbednosnom politikom Evropske unije. U tom smislu, predsedniku DPS-a savetujemo manje selektivnosti i želimo mu uspešne zimske pripreme za ostavku. Ne u Majamiju, ne u Dubaiju, ne na Britanskim Devičanskim Ostrvima, već u Crnoj Gori.

Sa druge strane, bivši potpredsednik DPS-a i poslanik D. M. „ubedljivo", baš kao sa gumna prošlog leta, računajući valjda na kolektivnu amneziju crnogorskih građana, poručuje da je ova Vlada „nesposobna" i da „svaki dan ove Vlade donosi nesagledivu štetu po našu ekonomiju".

Ovo saopštava neko, čiji je kabinet ostavio praznu kasu i razvaljenu ekonomiju postojećoj Vladi, prethodno nas zaduživši za preko milijardu evra. O (ne)sposobnosti govori čovjek čija je Vlada proizvela 100 miliona nepredviđenih troškova u vreme izgradnje prve deonice autoputa, pomerala rokove za završetak radova, ostavila Montenegro Airlines u dugovima od 160 miliona, devastirala „Plantaže", dodeljivala koncesije za male hidroelektrane privilegovanim pojedincima, dodeljivala stanove partijskim funkcionerima sa mesečnim ratama od 30 ili 40 evra, donosila „interne" odluke, dok je iz kase Elektroprivrede prenosila KAP-u - 17 miliona evra.

O „nesposobnosti" govori čovek čija je Vlada odgovorna za najveći ekonomski pad u Evropi prošle godine, od čak 15,3%; Vlada koja je ostvarila svega 13% prihoda od turizma u odnosu na 2019. godinu, dok su naše komšije Hrvatska i Albanija ostvarile preko 50% prihoda. Da ne podsećamo na činjenicu da je u vrijeme prethodne Vlade prisluškivano čak i Specijalno državno tužilaštvo. Iz opisane umišljenosti poslanika D.M. vidimo, kao moguće, dve opcije: ili je Duško Marković u vrijeme svoje političke izolacije razvio neočekivani talenat za pisanje humoresknih bajki, ili je zaista tačna glasina da se u ekonomiju i finansije razume kao u treću ligu lihtenštajnskog kartinga.

LAVROV: ZAPADU JE UZALUD PRIČATI - BAŠ JE NJIH BRIGA! OSTALA SU JOŠ SAMO DVA SPORAZUMA RUSIJE I SAD! Kad oni propadnu neka nam je Bog u pomoći...

„Taster" partijski omladinci i gestikulirajući prototipi svoga gospodara pak najavljuju da imaju većinu za smenu Vlade. To je ista ona većina koju su najavljivali da će imati 30. avgusta prošle godine, ili ista ona ubeđenost da se ustoličenje crnogorskog mitropolita neće dogoditi na Cetinju. Kako i tada, tako i danas, omladinci govore „istinu" po diktatu, u susret lokalnim izborima, pokušavajući da ubede građane Mojkovca, Cetinja i Petnjice, a posledično i ostatak Crne Gore, da će se DPS ipak vratiti.

Uoči 30. avgusta, crnogorski građani su leto 2020. godine provodili uz pesmu „Pada vlada". U susret 4. decembru, kroz zimu 2021. godine provejava pesma istog autora, jednako sugestivna i jednako tačna:

'To je bilo davno, pa se niko ne seća. Rode nestale, jednog proleća. Vratiće se, kažu ljudi, ove godine. Ove godine, il' dogodine. A ti…ti se nećeš vratiti.',„ poručili su.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija