• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2019

12:32

CENA ZLATA NA ŠESTOGODIŠNJEM MAKSIMUMU! Investitori u panici traže utočište za svoj kapital!

Vesti

CENA ZLATA NA ŠESTOGODIŠNJEM MAKSIMUMU! Investitori u panici traže utočište za svoj kapital!

Podeli vest

Cena zlata je rano jutros dostigla 1.550 dolara za uncu, što je najviši nivo od aprila 2013. godini i 20-procentni rast samo u ovoj godini

Sunovrat akcija na azijskim berzama pogurao je danas cenu zlata na šestogodišnji maksimum, jer su uspaničeni investitori potražili sigurno utočište za kapital.

Cena zlata je rano jutros dotakla nivo od 1.550 dolara, što je najviši nivo od aprila 2013. godini i 20-procentni rast samo u ovoj godini.

(VIDEO) AMERIKANCI U PONOĆ POKRENULI NOVE SANKCIJE PROTIV MOSKVE, poruka iz Kremlja će ih POTPUNO DOTUĆI!

Takav skok vrednosti zlata posledica je zaoštravanja trgovinskog sukoba između Vašingtona i Pekinga tokom proteklog vikenda, što je prouzrokovalo sunovrat akcija, obveznica i cena sirovina.

- Usled signala ekonomskih previranja, primijetili smo zaokret investitora ka sigurnim aktivama kao što je zlato - rekao je Madhavi Mehta, analitičar kompanije "Kotak sekjuritiz", dodajući da optimizam u vezi sa zlatom obično raste sa porastom neizvesnosti u pogledu globalnih tržišta kapitala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija