• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2019

17:44

KINA GOMILA ZLATO! Azijska zemlja povećala rezerve ZA VIŠE OD 100 TONA, UPRKOS REKORDNOJ CENI ovog plemenitog metala!

Vesti

KINA GOMILA ZLATO! Azijska zemlja povećala rezerve ZA VIŠE OD 100 TONA, UPRKOS REKORDNOJ CENI ovog plemenitog metala!

Podeli vest

Kina je uvećala zlatne rezerve za više od 100 tona otkako je u decembru prošle godine obnovila kupovinu tog plemenitog metala

Narodna banka Kine je i prošlog meseca kupila veće količine zlata, što je zlatne rezerve podiglo na 62,64 miliona unci u septembru sa 62,45 miliona u avgustu, pokazuju podaci objavljeni na zvaničnom sajtu banke.

Ako se posmatra u tonama, poslednji priliv jednak je količini od 5,9 tona, koji je usledio nakon povećanja rezervi za 99,8 tona tokom prethodnih osam meseci.

Cena zlata je u septembru dostigla najviši nivo u više od šest godina, jer su sporiji privredni rast, trgovinski ratovi SAD-a i smanjenje kamatnih stopa, podstakli tražnju investitora.

Povećana kupovina zlata centralnih banaka takođe je dala podstrek cenama, budući da su centralne banke Kine i Rusije "nagomilale" značajne količine zlata u nastojanju da diverzifikuju svoje rezerve, navodi njujorška agencija.

Cena zlata na spot tržištu porasla je danas za 0,2 odsto na 1.510,27 dolara za uncu, a od početka godine je porasla za 18 odsto.

JAGMA ZA ZLATOM! Pazarili REKORDNE 374 TONE zlata širom sveta

Banke Goldman Saks i BNP Pariba očekuju da će cena tog plemenitog metala dostići čak 1.600 dolara za uncu u narednim mesecima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Sve ce da daju meni . Hoce da me iznenade , samo nemojte nikom da kezete da ja to znam .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija