• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

10.10.2019

10:34

NEMAČKI AfD 'SAHRANIO' KURTIJA I OTVORENO STAO NA STRANU SRBA: Taj esktremista vraća Kosovo u LEDENO DOBA, SRBI POKAZALI DA SU ZA KOMPROMIS!

Vesti

NEMAČKI AfD 'SAHRANIO' KURTIJA I OTVORENO STAO NA STRANU SRBA: Taj esktremista vraća Kosovo u LEDENO DOBA, SRBI POKAZALI DA SU ZA KOMPROMIS!

Podeli vest

Nažalost, izbor Aljbina Kurtija produbljuje političku krizu između Albanaca i Srba na Kosovu, jer je Kurti zagovornik „velike Albanije“, koja ili želi da Srbe tretira kao drugorazredne građane ili da ih protera, navedeno je u saopštenju za novinare Armin-Paul Hampela, šefa spoljnopolitičkog odbora AfD u nemačkom Bundestagu

"Srbi na KiM su pokazali nezapamćeno jedinstvo i velikom većinom su izabrali kompromisne snage koje podržavaju opredeljenje Beograda za miran dijalog sa Albancima. Izborom ekstremiste Kurtija, preti novo ledeno doba, koje će dodatno izolovati KiM i destabilizovati region još više", precirano je u saopštenju.

Hampel dodaje da, kao i do sad, „AfD ostaje pri zahtevu da se raspusti takozvano Kosovo kao neuspela nezavisna država“.

MNOGO OPASAN LUDAK! OVAJ JE NAJGORI OD SVIH ŠIPTARA, Kurti hoće u rat sa Srbima!

„Ministar spoljnih poslova Mas, koji uporno zanemaruje Zapadni Balkan, trebalo bi da se postidi svog stranačkog prijatelja i člana nemačkog Bundestaga Stefana Švarcea“, smatra šef spoljnopolitičkog odbora AfD-a i dodaje da je razlog za taj stav zato što je Mas „pred izbore na Kosovu stao na stranu revizioniste Kurtija, dajući svojom posetom partijskoj konvenciji u Gnjilanu na značaju njihovom projektu ’velike Albanije‘“.

„Sve to ukazuje na neusaglašenu spoljnu politiku prema Balkanu od strane velike koalicije (CDU/CSU i SPD), koja je i sama na izdisaju“, zaključeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija