• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 100posto.jutarnji.hr/informer.rs

11.10.2019

13:00

TAČNO IZRAČUNAO DATUM KRAJA SVETA! Poznati naučnik precizno odredio kada dolazi SUDNJI DAN! Ako je u pravu OSTALO NAM JE JAKO MALO VREMENA! (VIDEO)

Vesti

TAČNO IZRAČUNAO DATUM KRAJA SVETA! Poznati naučnik precizno odredio kada dolazi SUDNJI DAN! Ako je u pravu OSTALO NAM JE JAKO MALO VREMENA! (VIDEO)

Podeli vest

Jedan od najpoznatijih naučnika u istoriji Isak Njutn pre više od tri veka predvideo je kada će doći kraj sveta, a ako je bio u pravu čovečanstvu ne preostaje još mnogo vremena

Engleski fizičar, matematičar i astronom, njegova knjiga 'Matematički principi prirodne filozofije', objavljena je 1687., a postavila je temelje klasične mehanike i zakona gravitacije - za koje se smatra da ih je napisao inspirisan padom jabuke sa stabla.

Iako je bio vrhunski naučnik Njuton je bio u istovetnom kontaktu i sa svojom religioznom stranom.

Njegovi dokumenti, koji su prvi put otkriveni u kući grofa od Portsmuta 1969., otkrivaju da je Njutn verovao da će se apokalipsa dogoditi tačno 1260 godina od osnivanja Svetog Rimskog Carstva.

RUSIJA ĆE DA ZAŠTITI I AMERIKU: Moskva sprema tehnologije DA BRANI ZEMLJU OD ASTEROIDA I METEORITA!

U pismu iz 1704. godine, koje je 2007. prikazano na jevrejskom Univerzitetu u Jerusalimu, Njutn je koristio Knjigu Danijelovu, koja je deo Biblije, za izračunavanje datuma kada će navodno doći kraj sveta kakvog poznajemo.

Prema ovim dokumentima Njutn tvrdi da je Biblija dokazala da će kraj sveta doći 2060. Dodao je: 'Možda će kraj sveta doći i kasnije, ali ne vidim razlog da se to dogodi ranije'. Do danas je, međutim ostala nepoznanica kako je Njutn došao do tačnog datuma. U svojim beleškama pisao je i o propasti 'zlih naroda'.

Napisao je i kako će se "Jevreji konačno osloboditi zarobljeništva i da će se vratiti u svoju zemlju'. Mnogi su ta njegova proročanstva protumačili kao uspostavljanje Izraela nakon Drugog svetskog rata.

HITAN SASTANAK SVETSKIH BEZBEDNJAKA: DOLAZI APOKALIPSA CRNOG LABUDA?! Posledice će biti katastrofalne za celu planetu! (VIDEO)

"Ovo spominjem ne da bih tvrdio kada će tačno doći vreme kraja, već da zaustavim nepristojne pretpostavke umišljenih ljudi koji često predviđaju vreme kraja. Njihova predviđanja propadaju, a tako i diskreditiraju sveta proročanstva", naveo je Njutn.

Prema dostupnim saznanjima, pretpostavlja se da je naučnik tokom 50 godina napisao 4.500 stranica trudeći se da predvidi kada će nastupiti kraj sveta. Međutim, nisu poznate tačne reči iz knjige Danijelove na osnovu kojih je Njutn napravio svoj proračun, odnosno predviđanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Ako mu je ta izmisljotina ista kao gravitacija od toga nista nema.

Zozon

pre 4 godine

U pravu si, nema gravitacije. Dokaz je to što si ti pao sa Marsa.

Milovan

pre 4 godine

Ako znate da je tačno, Njutn Vam nije ni do kolena

Nebojsa

pre 4 godine

Nebuloze se pisu.to sem Boga niko nezna pa cak ni Isus Hrist.Bolje se trebamo pitati dali smo spremni za taj dan.stati pred lice Bozje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17