• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: thesun.co.uk/informer.rs

17.10.2019

15:38

(VIDEO) MAJKA UNAKAZILA BEBU DA BI MOGLA DA IDE NA SASTANAK! Ukrajinski lekari bore se za život jednomesečnog Mikite, komšinica se onesvestila kada ga je videla!

Vesti

(VIDEO) MAJKA UNAKAZILA BEBU DA BI MOGLA DA IDE NA SASTANAK! Ukrajinski lekari bore se za život jednomesečnog Mikite, komšinica se onesvestila kada ga je videla!

Podeli vest

Jednomesečni dečaka pronađen je u kritričnom stanju, nakon što ga je majka pretukla kako bi mogla da ide na sastanak

Jednomeseči Mikita pronađen je pretučen na ivici smrti u gradu Rovno u zapadnom regionu Ukrajine. Dete je odmah prevezeno u bolnicu i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Sumnja se da ima frakturu lobanje, ali zbog ozbiljnosti stanja u kojem se nalazi, nemoguće je obaviti sve preglede.

Prema izveštajima lokalnih medija, Mikita i njegova 19-godišnja majka živeli su zajedno u socijalnom stanu. Bila je odsutna ceo dan, a komšije, koje su znale da je Mikita sam u svojoj sobi, počele su da brinu i odlučile su da ga provere.

Tatjana Primak, žena koja živi u hostelu ispričala je lokalnim medijima:

"Kada smo ušli u sobu videli smo Mikitu u njegovom krevetiću. Desno mu je oko bilo crno. Nos mu je bio blokiran osušenom krvlju i jedva je disao. Počeli smo da se presvlačimo i videli smo crne modrice po celom telu. Jedna žena koja je bila u sobi onesvestila se nakon što je sve ovo videla".

Foto: printskrin Youtube/TCH

(FOTO) POTRESNA PRIČA POSLE KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO! Suze medicinske sestre iz Teksasa glavna tema na društvenim mrežama!

Komšije su pozvale hitnu pomoć i policiju. Mikita je prebačen na intenzivnu negu gde se nalazi u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život.

Pretpostavlja se da dete ima prelome lobanje, ali lekari ne mogu tačno procene zbog njegovog teškog stanja.

"Dečak je u teškom stanju. Sumnjamo da mu je lobanja polomljena, ali sada to ne možemo da ispitamo", rekao je Mihajilo Kulik, šef odeljenja intenzivne nege regionalne dečje bolnice u Rovnu.

"Nikada nisam video bebu u tako strašnom zanemarenom stanju. Mislim da mu njegova majka nikada nije menjala odeću niti koristila pelene. Njegova koža je u groznom stanju", kaže on.

Majka se jutros vratila kući i odvedena je u policijsku upravu na saslušanje.

"Rekla je da je pod stresom zbog bebinog neprestanog plakanja. Ostavila je bebu samu i otišla na sastanak", rekao je portparol policije Anton Kruk.

Policija je pokrenula krivični postupak protiv majke zbog nanošenja povreda i neispunjavanja roditeljskih dužnosti.

Psiholog socijalne službe, Julija Tkačenko, nije mogla da ne zaplače nakon što je videla dete i obavila razgovor sa majkom, prenose ukrajinski mediji.

"Nema sumnje da je bebe brutalno pretučena. Majka je rekla da "nije dirala Mikitu i da su njegove povrede uzrokovane promajom".

Mikitinog oca, muškarca od 27 godina, ne zanima sudbina dečaka, javljaju lokalni mediji.

(VIDEO) SAŠA IMA 6 MESECI I POSTOJE SAMO 2 BEBE NA SVETU KAO ON! Majka ga je upravo zbog toga NAPUSTILA čim se rodio!

Igor Novosad, šef socijalnog stana koji poznaje porodicu, rekao je: "Majka ima starijeg sina. Ona ga je rodila u 16, a on sada ima tri godine. Dete je odvedeno iz nje u rehabilitacioni centar zbog nasilja u porodici".

Izveštaji lokalnih medija ukazuju na to da su decu odgajali različiti muškarci. Socijalne službe saopštile su da prikupljaju dokumentaciju da bi tužile majku.

"Majci će biti uskraćeno roditeljsko pravo. Dečak će joj biti oduzet i smešten u sirotište", kaže Andrej Miščenija, šef službe za zaštitu djece u Rovnu.

Majka se suočava sa kaznom od pet godina zatvora ukoliko bude proglašena krivom, objavila je policija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija