• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

24.10.2019

19:27 >> 19:29

NAJVEĆA MORA ZAPADA, PONOVO SE RAĐA SSSR! Lukašenko otkrio da "crvena imperija" biti obnovljena, NEĆE NAPRAVITI GREŠKE KOJE SU JE KOŠTALE KRAHA!

Vesti

NAJVEĆA MORA ZAPADA, PONOVO SE RAĐA SSSR! Lukašenko otkrio da "crvena imperija" biti obnovljena, NEĆE NAPRAVITI GREŠKE KOJE SU JE KOŠTALE KRAHA!

Podeli vest

Aleksandar Lukašenko predložio je zemljama članicama Evrazijskog ekonomskog saveza (EAÝS) da iskoriste pozitivna iskustva iz vremena SSSR

Pritom je naglasio: "Mi smo živeli u jednoj zemlji. Imamo ogromno iskustvo koje nam je to dalo. To može biti osnova. Imamo i jedan jezik (ruski) i mnogo šta zajedničkog. To je put kojim se možemo kretati brže nego što je EU".

Predsednik Belorusije, koji je boravio u poseti Kazahstanu, naglasio je i da EAÝS treba da „vodi računa o greškama koje je pravila EU", kako ih ne bi ponavljao.

Dodao je: „Mi se zaista možemo kretati brže jer imamo više iskustva zato što smo živeli u SSSR u kojem je postojala apsolutno tesna integracija. Ne treba  je uništiti. Treba vaspostaviti ono što je bilo razrušeno. Treba da na tome radimo".

Lukašenko je pre tri dana izjavio da je Rusija za Beloruse „više nego država", da je to za njih - ideologija.

KINEZI, AMERIKANCI I RUSI PROFITIRAJU OD BREGZITA, a NEMAČKA U KANALU! Crne prognoze za NEMCE I BRITANCE posle razdruživanja!

Beloruski predsednik je ovo rekao prilikom susreta sa gubernatorom ruske Novgorodske oblasti Andrejom Nikitinom.

Pritom je razjasnio: „Često govorim: ako neki misle da je Rusija samo njihova, ja govorim da je Rusija i naša. Na to treba da se svi navikavaju. Rusija je za nas Beloruse ideologija i to niko ne može izbaciti iz mene".

Foto: Sputnik/Reuters

Ukazao je da Belorusija - zajedno sa Rusijom - već faktički deluje „na teritoriji jedne države" i da zato u njegovoj zemlji ne dolazi u obzir ništa drugo osim „zaštite interesa Rusije i njenih građana". A isti je slučaj i sa Belorusima u Rusiji.

Zaključio je rečima:

- Ima li Rusija bližeg saveznika od Belorusije? Nema! A ni mi nemamo zemlju koja nam je bliža od Rusije.

Mnogi već tvrde da Lukašenko govori o "SSSR na novim osnovama" i da će se takva integracija realno pojaviti u narednih 4-5 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Живеле: СЈЕДИЊЕНЕ РУСКЕ ЗЕМЉЕ...!! Живеле СЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ...!! Каква Европа, какви бакрачи...Живео: Свесловенски Савез Православних земаља...!!

grckizet

pre 4 godine

to znaci zamo belorusija, rusija i srbija.... odlicno.... nista ne moze bez Bugarske, i Crne Gore i Makedonije. Nista, nula.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija